White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Grave Digger + Burning Witches @ Baroeg Rotterdam

Leestijd: 3 minuten

Op zondagavond 20 januari speelden er twee heavy/power metal bands in de Baroeg te Rotterdam: Burning Witches en Grave Digger. Sinds een paar weken zijn ze samen op een Europese tour gegaan. Samen zorgden ze voor een mooie muzikale zondagavond.

Burning Witches is een Zwitserse band met een beetje Nederlands erin. Het is een band die kortgeleden een nieuw album heeft uitgebracht: ‘’Hexenhammer’’. Een paar weken geleden hebben ze ook een re-issue gemaakt van hun debuutalbum ‘’Burning Witches’’ die samen te verkrijgen is met de live EP van ‘’Burning alive’’. Sinds een aantal maanden hebben ze een nieuwe lead gitarist namelijk de Nederlandse Sonia Nusselder. Ook bekend als bassist bij Sepiroth.

Het werd al snel duidelijk hoeveel zin ze erin hadden. Het publiek was erg in de stemming voor een flink potje metal. Ze speelde veel nummers van hun nieuwe album en daarbij speelde ze ook een cover van Dio ‘’Holy diver’’ die erg goed in de smaak viel bij het publiek. Je kon goed zien dat ze veel geoefend hadden en precies wiste wat ze gingen doen. Het was daardoor een erg strak optreden dat goed in elkaar zat.

Een Duitse band die al erg lang actief is met nog maar 1 oorspronkelijk lid namelijk, de zanger Chris Boltendahl. Desondanks brengt deze band nog steeds nieuwe albums uit en hebben ze het erg naar hun zin. Hun meest recente album is ‘’the living dead’’ die afgelopen september is uitgebracht. De tour staat ook in het teken van dit nieuwe album.   Ze speelde een gevarieerde setlist van verschillende albums die ze door de jaren hebben uitgebracht. Van klassiekers tot hun nieuwe werk. Het publiek was zeker in een goede stemming en het duurde niet lang voordat de pit geopend was. De leden van Grave Digger hadden het ook erg naar hun zin en dat viel ook zeker op. Jammer genoeg was de show niet heel spectaculair maar alsnog was het een erg strakke en goede setlist, kortom een band met veel ervaring en waardering die een prima show neerzette.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén