White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Tim Schou – Hero/loser

Waarom zou men een recensie over Tim Schou met Go Go Berlin beginnen? Heel simpel. Die band bracht in 2020 een ep uit en Schou was de schrijver van enkele van die tracks. Echter, hij maakt ook zelf muziek. Via Iceberg Records komt Tim Schou met de langspeler Hero/Loser.

Tim Schou

Hij kan gekend worden van zijn singles, van het schrijfwerk voor andere of van de televisie. De Deense singer-songwriter Tim Schou is veelzijdig en dat is een understatement. Het rondtrekken, niet wetend wat komen zou gaan, heeft hem gevormd. Die bagage is verwerkt tot deze langspeler.

Hero/Loser

Deze langspeler van Tim Schou telt elf tracks. De langste daarvan is ‘Missing Person’. Dat nummer reikt net over de drie en een halve minuut. Een deel van de tracks haalt de grens van de drie minuten niet eens en afsluiter ‘Bury Me’ komt nog niet eens tot de helft van de drie minuten.

De tracks op Hero/Loser laten horen dat Tim Schou tijdens zijn reizen en middels zijn ervaringen een brede sound heeft ontwikkelt. ‘Wake Up’ bewijst dat hij een intense ballade op basis van de piano uit de mouw kan schudden, terwijl de plukkende gitaar in ‘Where Are You’ juist een heel ander gevoel meegeeft. ‘Missing Person’ heeft daarbij het mainstream opzwepende gevoel. Misschien is daar zelfs nog een vleugje Bruno Mars te voelen.

Wie echter denkt dat Tim Schou alles helemaal zelf doet, moet de volgende cijfers onder ogen zien: 14 co-schrijvers, 11 co-producers en 15 studiomuzikanten. Omdat hij van elke track de best mogelijke versie wilt maken, heeft hij juist de deuren open gezet. Hierdoor krijgt de luisteraar ook echt een goed geluid de kamer in, waarbij het liedje, opzwepend of ingetogen, zeer goed overkomt. Het dromerige ‘Holly’ laat dat goed horen. De uithalen liggen mooi verwerkt in dit meer van rust.

Het is goed om te beseffen dat Tim Schou na de wereld te hebben gezien nu de wereld aan zijn voeten heeft met Hero/Loser. Deze langspeler laat in elf nummers een mooi beeld zien. De mainstream lijsten kunnen zich klaarmaken op een reeks aan hitgevoelige tracks.

Tim Schou - Hero Loser

TIM SCHOU ONLINE

Facebook
Twitter
Instagram

Iceberg Records online

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén