White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Rome – parlez-Vous Hate?

In deze tijd zijn er maar weinig artiesten die in zo’n hoge mate releases op de markt brengen. Afgelopen jaar kwam Rome met The Lone Furrow, terwijl het jaar daarvoor zelfs twee releases uit zijn gekomen. Onlangs verscheen alweer de nieuwe schijf. Trouw via Trisol Music Group bracht Rome Parlez-Vous Hate? uit.

Rome

Jerome Reuter is misschien wel het heetste exportproduct wat Luxemburg momenteel te bieden heeft, zowel qua muziek als in het algemeen. Onder de noemer Rome timmert hij sinds 2005 aan de weg. Naast de vele releases die Rome zelf uitgebracht heeft, moet ook niet vergeten worden dat Reuter ook te horen was op onder andere de laatste plaat van Nergals Me And That Man.

Parlez-Vous Hate?

In een ruime veertig minuten knalt Rome er twaalf tracks in. Opener ‘Shangri-Fa’ is slechts een spel van vijfentwintig secondes om de luisteraar even wakker te schudden. Daardoor is deze alert voor ‘Parlez-Vous Hate?’ Dat is niet het enige statement dat gemaakt wordt op deze plaat. Wat te denken van ‘Born In The E.U.’. Een cover is het niet, maar dat het geïnspireerd is door het bijna gelijknamige nummer van Bruce Springsteen, kan niet ontkent worden. Qua thematiek zet Rome hier een nieuw statement weg.

De muziek op Parlez-Vous Hate? laat horen dat Rome het durft om te experimenteren. De folk en rock grijpen elkaar soms stevig vast, om op een ander moment de sfeer vooral duister te laten. ‘Panzerschokolade’ laat dat goed horen. De achtergrond stemmen doen daar zelfs nog denken aan Primus, alsof Les Claypool bij Tom Waits de studio in is gedoken.

Als donkerte en folk samenkomen is Jerome Reuter nooit ver weg. Dat blijkt ook met deze nieuwe langspeler. De donkere insteek op de folk wordt door Rome opnieuw op een voetstuk gezet. Rome heeft met Parlez-Vous Hate?  wederom een langspeler gemaakt die niet voorspelbaar is. Het is duidelijk dat hij meer te zeggen heeft dan soms gedacht wordt.

Rome - Parlez-Vous-Hate

Tracklist Parlez-Vous Hate?

 1. Shangri-Fa
 2. Parlez-Vous Hate?
 3. Born in the E.U.
 4. Death from Above
 5. Panzerschokolade
 6. Der Adler Trägt Kein Lied
 7. Toll in the Great Death
 8. Feral Agents
 9. You Owe Me a Whole World
 10. Blood for All
 11. Alesia
 12. Fort Nera, Eumesville

ROME ONLINE

Facebook
Twitter

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén