White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Cucurbitophobia – Dies Ferialis: Awakening The Lemures

Leestijd: 2 minuten

De angst voor pompoenen. Dat bestaat echt. Er is zelfs een naam voor: cucurbitofobie. Daaraan ontleent ook Rob Benny de naam voor zijn muzikale project. Dat heet namelijk Cucurbitophobia. Cucurbitophobia bracht onlangs de langspeler Dies Ferialis: Awakening The Lemures uit.

Cucurbitophobia

Zoals gezegd is Cucurbitophobia het geesteskindje van Rob Benny. Deze uit New York afkomstige muzikant heeft een grote voorliefde voor horror. Zijn analyse van de muziek die voor dat soort film gebruikt wordt, heeft hij weerlegt in zijn eigen muziek. De multi-instrumentalist is een begenadigd klassiek pianist maar denkt veel breder dan dat.

Dies Ferialis

Deze langspeler van Cucurbitophobia heeft een speelduur van iets meer dan één uur. Daarbij geldt dat die speelminuten zijn onderverdeeld in negen tracks. Er zijn er geen die minder dan vijf minuten duren. De langste track op Dies Ferialis: Awakening The Lemures is ‘Et Factum Es Monere Te’.

De muziek leent zich uitermate goed voor de films. Het is alsof Cucurbitophobia met Dies Ferialis: Awakening The Lemures een soundtrack heeft gemaakt voor een film. Waar opener ‘Exordum’ nog sfeervol, duister pianowerk is, grijpt ‘The Catastrophic Flood’ ook naar angstaanjagende drums. Doordat die wat op de achtergrond klinken, wordt het spannende effect in de muziek alleen maar versterkt.

Het mooie aan deze filmische muziek met de piano in de hoofdrol, is dat de sfeer uitstekend gevoeld kan worden door de luisteraar. ‘Et Factum Es Monere Te’ omvat dat perfect in één track. De wisseling van tonen zorgt ervoor dat er een verandering van sfeer opkomt. De ondersteunende geluiden doen de rest.

Rob Benny heeft met Dies Ferialis: Awakening The Lemures van zijn Cucurbitophobia een plaat gemaakt die van begin tot eind zal spreken voor de liefhebbers van horrorfilms, van piano-geleide muziek en soundtracks. Dit is een plaat waar een film bij gemaakt moet worden. Dat verdient een album als deze.

Cucurbitophobia - Dies Ferialis

Tracklist Dies Ferialis: Awakeing The Lemures

  1. Exordium
  2. The Catastrophic Flood
  3. Subortus: Excludunt ab Inferis
  4. Divalia
  5. The Quiet Quest into the Underworld
  6. Sigillaria and the Summoning of Saturn
  7. The Infinite Abyss
  8. Et Factum es Monere Te
  9. Peroration

Cucurbitophobia online

Website
Facebook
Twitter

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén