White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Crépuscule d’Hiver – Par-Delà Noireglaces Et Brumes-Sinistres

Leestijd: 2 minuten

Als de wenkbrauwen direct gefronst worden bij deze naam, dan kan dat goed kloppen. Er zullen nog weinig mensen zijn die bekend zijn met Crépuscule d’Hiver. Dat is ook niet gek, want de release die hier op tafel ligt, is de debuutplaat van deze band. Via Les Acteurs De L’Ombre Productions komt Crépuscule d’Hiver met Par-Delà Noireglaces Et Brumes-Sinistres.

CdH

Deze uit Frankrijk afkomstige band geldt misschien niet direct als een band. Het is het geesteskind van Stuurm. Die is dan ook verantwoordelijk voor de tracks van deze band. Hij heeft in NKLS wel een kompaan gevonden die hem ondersteund met onder andere bas, drums en gitaarsolo’s. Kortom, het betreft hier een nieuw duo aan de horizon.

Par-Delà Noireglaces Et Brumes-Sinistres

Deze debuutplaat van Crépuscule d’Hiver telt zeven tracks. Samen zijn zij goed voor zeventig minuten aan muziek. In dat kader krijgt men wel waar voor zijn geldt. Deze Franse groep staat voor een door de Middeleeuwen beïnvloede vorm van black metal. Dat is goed te horen in de sferische opener ‘Que la gloire soit notre !’ en het eveneens instrumentale ‘Les larmes d’un spectre vagabond’. Beide duren nog geen drie minuten. Dat is een schril contrast met de ‘echte’ tracks van Crépuscule d’Hiver.

‘Le sang sur ma lame’ laat horen dat de ijzige black metal, mat van productie en kil van stemgeluid, goed in de vingers zit. Bij vlagen komen de Middeleeuwse elementen middels koren en andere effecten naar voren. De outro van de track onderstreept dat. In ‘Héraut de l’infamie’, wat met acht en een halve minuut de kortste der echte nummers is, komt dat ook sterk naar voren. Dan blijkt ook goed dat Stuurm zijn muziek goed voorziet van een melodieus karakter.

Grens van de twintig

Waar drie van de vijf echte liederen de grens van de tien minuten passeren, is het afsluiter ‘Par​-​delà noireglaces et brumes​-​sinistres’ die de kroon spant qua lengte. In iets meer dan twintig minuten weet Crépuscule d’Hiver menig critici ten opzichte van extreem lange nummers goed de mond te snoeren. Er moet wel bij worden gezegd dat de outro van de plaat onderdeel uitmaakt van de extreme lengte van dit nummer. Hierdoor zijn de laatste minuten klassiek van aard. Echter, in de zestien minuten ervoor laat de band horen de aandacht goed vast te kunnen houden. Dat is zeer knap.

Crépuscule d’Hiver laat met Par-Delà Noireglaces Et Brumes-Sinistres horen dat de combinatie van black metal met sferische elementen uit het verre verleden pakkend kan uitpakken. De toekomst lijkt mooi te worden voor Stuurm en zijn kompaan.

Crépuscule d’Hiver - Par-Delà Noireglaces Et Brumes-Sinistres

Tracklist Par-Delà Noireglaces Et Brumes-Sinistres

1.Que Gloire soit Nôtre ! 02:56
2.Le Sang sur ma Lame 12:09
3.Héraut de l’Infamie 08:37
4.Tyran de la Tour Immaculée 10:40
5.Le Souffle de la Guerre 11:23
6.Les Larmes d’un Spectre Vagabond 02:57
7.Par​-​Delà Noireglaces et Brumes​-​Sinistres 20:34

Crépuscule d’Hiver online

Bandcamp
Facebook

Les Acteurs De L’Ombre Productions online

Website

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén