White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Templo Diez – Starlight

Leestijd: 2 minuten

Het bleef een geruime tijd stil rondom de Nederlandse band Templo Diez. Het is immers al vijf jaar sinds hun laatste release uit is gekomen. Daar komt nu verandering in. De band heeft de creatieve geest weer gevonden en komt daarom met een nieuwe langspeler. Templo Diez komt via Innerstate 65 met Starlight.

Templo Diez

Deze Nederlandse groep bestaat al een flink aantal jaar. Zowel op plaat als live heeft de groep indruk weten te maken. Dat bracht hen onder andere op het prestigieuze SXSW festival in de Verenigde Staten. Tevens kan Templo Diez ook terugkijken op mooie shows in toonaangevende zalen als Paradiso, Paard en Tivoli.

Starlight

De eerste klanken van deze nieuwe langspeler laten gelijk horen dat men hier met iets speciaal te maken heeft. Templo Diez opent op Starlight met ‘305 South’ op een wijze waar het lijkt dat Editors op een rustieke manier zich inlaat met Bruce Springsteen, terwijl er later in het nummer ook nog een vleugje A Perfect Circle en een subtiele hint naar Bob Dylan te bemerken zijn. ‘Night Wind’ herbergt daarbij ook nog de emotie die Thom Yorke van Radiohead ook in zijn stem kan hebben.

De tien tracks op Starlight omvatten iets meer dan driekwartier aan muziek. Het mooie van de muziek van Templo Diez is dat het algehele karakter niet past bij Nederland. De sound is grootser, neigend naar het druilerige van de Britse eilanden. ‘More Rain On Vegas’ laat daarbij ook nog eens horen dat Templo Diez ook de switch tussen mannelijke en vrouwelijke vocalen durft te maken. Nog een extra troef op deze toch al veelzijdige plaat. Dan is ‘Sister’ met de touch van Leonard Cohen nog niet eens uitgebreid uitgelicht.

Er zijn genoeg bands die na een lange tijd weer met muziek op de proppen komen, maar die niet direct kunnen overtuigen. Bij Starlight van Templo Diez is het andersom. Dit is een plaat van het niveau waarbij iemand die de band nog niet kende denk: ‘Wow, dit heb ik gemist!’ Briljant, intens en breekbaar.

Templo Diez - Starlight

Tracklist Starlight

  1. 305 South
  2. Night Wind
  3. The Sound of Waves
  4. Southern and the Dog
  5. Clear Fence
  6. More Rain on Vegas
  7. Sister
  8. In Times of Madness
  9. Forty Seconds
  10. Going Surfing

Templo Diez online

Website

Innerstate 65 online

Webstore

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén