White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

The Fifth Alliance – The Depth Of The Darkness

Leestijd: 2 minuten

We beschrijven het moment waarop de teller de drie minuten passeert bij het eerste nummer. In één klap wordt de sferische, haast dromerige passage van tafel geveegd om met black metal flirtende metal zijn intrede te laten doen. Dan weet men het zeker: The Fifth Alliance is aan zet. Via Consouling Sounds komt het Bredase vijftal met The Depth Of The Darkness.

Om de beschrijving van opener ‘Black’ nog even af te maken, de black metal maakt na een ruime poos ook nog ruimte voor sferische, donkere gitaren die secuur weggelegde noten laten fungeren af fundament waarover Sylvia haar krijs nog kan wegleggen. Men voelt dat tot op het bot. Die ervaring die The Fifth Alliance meegeeft met hun muziek, is de reden waarom deze band zich zo populair maakt. Op deze manier komt ook de energie die bij hun liveshows sterk te voelen is, goed naar voren. Dat is knap dat dit ook op plaat perfect uit de verf komt.

Wie denkt aan langspeler, zal vast veel track vermoeden. Dat is niet het geval. Er zijn maar vijf nummers op The Depth Of The Darkness te vinden. Echter, ‘Into Extinction’ is met bijna zeven minuten de kortste van de schijf en ‘Hekate’, waarbij de melodieën ook nog aan ISIS doen denken, haalt op een paar tellen na de tien minuten. Die lengte gaat bij The Fifth Alliance niet vervelen, het is juist hun kracht. Hierdoor kunnen de nummers opgebouwd worden zoals ze dat zijn. Daar is lengte voor nodig.

Dat The Fifth Alliance muziek kan maken, wist iedereen al – zo niet, dan moet je je diep schamen. Dat ze goede platen kunnen maken, was evenzeer bekend. The Depth Of The Darkness  is daarom niet zozeer een plaat die de mensheid overtuigt van het kunnen van deze Bredase metalheads, maar eerder een plaat die de mensheid voorschotelt hoe verdomd goed The Fifth Alliance is.

11 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén