White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Sect – Blood Of The Beasts

Leestijd: 2 minuten

De amazone staat in de fik, Boris Johnson staat op het punt om de economie van EU compleet te verkrachten en ondertussen schiet half Amerika de andere helft nog steeds stelselmatig overhoop. Je zou nu een vrolijke plaat kunnen opzetten om alle zorgen te vergeten. Of wegdromen bij de nieuwe Tool. Maar op de al maanden aangekondigde releasedatum van die band wordt plotseling de deur ingetrapt door SECT. De inmiddels derde plaat van het straight edge-vegancollectief werd zonder enige aankondiging, of ook maar een PR-mailtje gedropt door Southern Lord Records. Drie platen afleveren in vier jaar tijd. Take note, Tool.

En wat ramt en beukt deze plaat ook weer. Tijdens opener Like Animals hoor je nog net een ademhaling en daarna is het tien nummers lang geweld.  Het gitaargeluid ken je van Entombed, de blastbeats kan Dave Lombardo nog een puntje aan zuigen. De teksten gaan over alles wat de mensheid verkloot heeft aan de aarde zoals de bio-industrie, moderne slavernij en racisme.

Na de eerste vier nummers volgt een relatief rustmomentje met Terminus. “I didn’t know the last time would be the last”, vertelt een strot van schuurpapier. Het tempo is dan wat omlaag, maar SECT blijft genadeloos doorriffen. Maar tussen de chaos is ook ruimte voor melodie. The Blankest Cheque is wellicht het meest catchy nummer op de plaat, en Chirrhosis Of Youth heeft gastvocalen van Andrea Black (Racetraitor, ex-Howl en A Storm Of Light).  Skies Wide Shut is met 2:23 het langste nummer van de plaat, maar wat wil je, het blijft hardcore. Toch is dit het moment waar de apocalypse voelbaar wordt. Het einde der tijden is nabij, en met Blood Of The Beasts hebben we de soundtrack die de mensheid eigenlijk helemaal niet verdient.

6 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén