White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Panzerfaust – The Suns Of Perdition, Chapter III: The Astral Drain

Het was de zomer van 2020. Corona hield het land in haar greep en op een zolderkamer werd het tweede deel van The Suns Of Perdition ervaren. De ijzige, slepende black metal was zo overdonderend, dat zelfs de hitte vergeten werd. Nu is het derde deel van dit vierluik daar. Eveneens via Eisenwald komt Panzerfaust met The Suns Of Perdition, Chapter III: The Astral Drain.

Panzerfaust

Voordat Panzerfaust met een nieuwe ritmesectie in de gelederen aan dit drieluik begon, had de Canadese band al drie platen uit. Liefhebbers van Kriegsmaschine en Mgla zit al jaren bij deze band goed. De betoverende, aangrijpende black metal is hun kracht, waardoor zij in staat zijn om de luisteraar aan zich te binden, zonder dat er een kans van loslaten is.

The Suns Of Perdition, Chapter III: The Astral Drain

Net als het tweede deel duurt de plaat ongeveer driekwartier. In tegenstelling tot dat album heeft Panzerfaust op The Suns Of Perdition, Chapter III: The Astral Drain negen tracks geplaatst. Echter, als men ziet dat een viertal daarvan interludes zijn, komt men eveneens op een vijftal echte songs.

Die muziek start met ‘Death-Drive Projections’. Dat nummer is direct de langste track van de plaat en de enige die over de grens van de tien minuten gaat. Panzerfaust laat hier vooral de slepende kant van de black metal zegevieren. Langgerekt en met tactisch geplaatste noten verleiden deze Canadezen de luisteraar het hoofd te bewegen en langzaam naar andere sferen te laten leiden. ‘B22: The Hive And The Hole’ geeft daarna wat meer vuur aan het geheel. De meerstemmigheid komt daar ook goed uit de verf.

Interludes

Toch even over de interludes. De meningen verschillen over dit soort momenten. De een stelt dat het sfeer schept en de ander vindt het onnodig. De eerste drie zijn lichtelijk overbodig te noemen, maar ‘Enantiodromia’ laat horen dat een interlude ook meer kan zijn dan wat geneuzel. Hier kan men beter spreken van een sferische instrumentale track, waarvan alleen het begin geskipt had kunnen worden.

Terug naar de muziek, want daar gaat het toch echt om. Panzerfaust heeft daar genoeg goeds van op de plaat staan. Dat de tracks over het algemeen wat korter van aard zijn dan op de voorganger, doet de band geen slecht. Afsluiter ‘Tabula Rasa’, welke ook als single al te beluisteren was, onderstreept dat. Eerlijk is eerlijk, Panzerfaust trekt de muziek soms wel flink weg van de black metal, want in het begin van die track lijkt het eerder dat men naar Tool zit te luisteren. Hoe dat vervolgens in de black metal opgenomen wordt, valt alleen maar te prijzen.

Panzerfaust heeft met The Suns Of Perdition, Chapter III: The Astral Drain opnieuw een voortreffelijk hoofdstuk van hun vierluik gepubliceerd. Wie breder denkt dan pure black metal, zal deze plaat grijs gaan draaien.

Panzerfaust_III_Cover

Tracklist The Suns Of Perdition, Chapter III: The Astral Drain

  1. Death-Drive Projections 10:37
  2. The Fear (Interlude) 01:29
  3. B22: The Hive and the Hole 07:04
  4. The Pain (Interlude) 00:38
  5. Bonfire of the Insanities 07:28
  6. The Fury (Interlude) 01:21
  7. The Far Bank at the River Styx 06:49
  8. Enantiodromia (Interlude) 05:55
  9. Tabula Rasa 06:20

PANZERFAUST ONLINE

Bandcamp
Facebook
Instagram

EISENWALD ONLINE

Website
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén