White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Tailgunner – Crashdive EP

Leestijd: 2 minuten

Dat de naam nog geen belletjes doet rinkelen, is niet goed. Hoewel de groep in 2019 opgericht is, begint het verhaal voor Tailgunner dit jaar pas echt. De band heeft daarvoor gelijk een platencontract bij Fireflash Records in de wacht weten te slepen. Dat label brengt dan ook de EP Crashdive, wat de debuutplaat van Tailgunner is, uit.

Tailgunner

Wat goed is, komt snel. Die uitdrukking moet wel geschreven zijn voor Tailgunner, want ondanks hun jonge leeftijd en hun prille muzikale loopbaan, heeft de band al twee headliner tournees op haar naam staan. De heavy metal, waar de Britten ooit zo trots op waren, dragen zij hoog in het vaandel, wat men maar wat graag ziet. Overigens, zou de band genoemd zijn naar het nummer van Iron Maiden?

Crashdive EP

Het eerste wapenfeit is een release met vijf tracks. Die eindigen met de titeltrack, welke direct ook de langste van de schijf is. Dat nummer duurt net iets meer dan vijf minuten. ‘White Death’ is een goed voorbeeld van waarom het zo snel gaat met Tailgunner. Daar laat het gezelschap horen dat zij het vuur hoog opstoken. De gierende gitaarsolo doet denken aan de glorieuze dagen in de ‘80’s, terwijl de pompende drums ook de liefhebbers van het snellere werk in beweging krijgen.

Doordat Tailgunner speelt met het tempo op Crashdive weet de groep de aandacht ook goed vast te houden. ‘Revolution Screams’ laat dat goed horen. Op die manier weet de band het luisterende publiek ook te tonen dat zij de heavy metal op een veelzijdige manier weet te presenteren.

Nederlandse troef

Chauvinistisch als men mag zijn, mag ook niet vergeten worden dat Tailgunner niet geheel Brits is. De gitarist van deze groep is namelijk geboren in Den Haag, en ja, daar scoort men punten mee. Echter zijn meer dan puike gitaarspel zorgt ervoor dat niet alleen Den Haag en omstreken hem daarom in de armen zal sluiten. Samen met Zach Salvini, wat dan weer wel gewoon een Brit is, vormt hij een uitstekend gitaartandem.

Vijf nummers en vijf keer raak. Dat is het resultaat van de debuut-ep Crashdive van Tailgunner. Dit vijftal bewijst dat het door onder andere Judas Priest, Iron Maiden en Saxon vereffende pad nog steeds met trots bewandeld wordt.

Tailgunner - Crashdive EP

Tracklist Crashdive EP

01. Shadows Of War
02. Guns For Hire
03. White Death
04. Revolution Scream
05. Crashdive

Tailgunner online

Website
Facebook
Instagram

FIREFLASH RECORDS ONLINE

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén