White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

The Answer – Sundowners

Leestijd: 2 minuten

Het is een mooi jaar voor de muziek in Noord-Ierland. Hun rockhelden hebben nieuwe muziek in petto, want zowel Therapy? als The Answer komt met een nieuwe release. Die laatste genoemde is de eerste die de nieuwe release uitbrengt. The Answer ziet Sundowners verschijnen via 7Hz verschijnen.

The Answer

Als het om hardrock gaat, hoeft The Answer geen introductie meer. Althans, de band was de afgelopen jaren wel erg stil, want Sundowners is de opvolger van het in 2016 alweer uitgekomen Solas. Dat betekent de grootste kloof in tijd tussen twee platen van deze rockende Noord-Ieren.

Sundowners

In net iets meer dan veertig minuten knalt The Answer op de langverwachte opvolger van Solas er elf tracks. Direct wordt duidelijk dat men niet gekomen is om het rustig aan te doen. De kenmerkende hardrock klinkt vurig in tracks als ‘Sundowners’ en ‘Blood Brother’. Ook ‘All Together’ is daar ook een goed voorbeeld van. Op een aanstekelijke manier lijkt The Answer hier nog subtiel een hint te maken naar The Beatles.

Niet alles op Sundowners is opzwepende hardrock wat The Answer voorschotelt. Zo is ‘No Salvation’ een mooie ingetogen track. Waar daar het rockende karakter nog flink doorschemert, is dat in afsluiter ‘Always Alright’ minder het geval. Dit is vooral een mooie, gevoelige afsluiter waarmee deze rockers hun sentimentele kant nog eens onderstrepen. De climax aan het eind is dan ook erg sterk en onverwacht. Mooie rol voor het koor.

De Noord-Ieren van The Answer hebben de fans lang laten wachten, maar Sundowners is wel een plaat die het wachten waard is geweest. Het ene moment vurig en opzwepend en het andere ingetogen en breekbaar; The Answer rockt in de breedte van het woord.

The Answer - Sundowners

Tracklist Sundowners

1. Sundowners
2. Blood Brother
3. California Rust
4. Want You To Love Me
5. Oh Cherry
6. No Salvation
7. Cold Heart
8. All Together
9. Livin’ On The Line
10. Get Back On It
11. Always Alright

The Answer online

Website
Twitter
Facebook
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén