White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Verminous Serpent – The Malign Covenant

Leestijd: 2 minuten

In deze tijden is het heel bijzonder als er eigenlijk niks over een band bekend is, buiten dat het label verspreid heeft. Geen website, geen socials, of anders zijn ze niet vindbaar. De leden daarentegen wel, maar ook bij hen verder geen info. Het gaat hier om Verminous Serpent, welke via Amor Fati met The Malign Covenant komt.

Verminous Serpent

De drie leden van deze obscure band zijn wel bekend. Het meest in het oog springend is daarbij de aanwezigheid van A.A. Nemtheanga. Juist, dat is ook dezelfde als in Primordial en Dread Sovereign. Ook de andere twee leden hebben hun sporen in de muziek al verdiend, waardoor het drietal over ervaring wel kan buigen.

The Malign Covenant

Des te opvallender is het dat er geen verdere informatie over Verminous Serpent op het wereldwijde netwerk te vinden is. Oké, The Malign Covenant is de debuutplaat van Verminous Serpent en duidelijk is dat het obscure karakter er ook bij hoort. Wie de vijf tracks, welke samen goed zijn voor meer dan veertig minuten aan muziek, opzet, snapt dat dit ook allemaal bij het spel hoort.

Verminous Serpent staat voor rauwe, obscure black metal waarbij de eenvoudig, ijzigheid en het donkere karakter troef zijn. Het is nog net niet zo dat men dit waarschijnlijk in een kelder in één take heeft opgenomen, maar het zou wel passend zijn. Het trage ‘Chasm Of Nameless Bone’ laat dat goed horen. Het eind van dat nummer doet vermoeden dat een wasmachine aan stond in de buurt van de opnames. Dit is direct ook het bruggetje naar het episch lange ‘Deaths Head Mantra’. De afsluiter van de plaat duurt namelijk meer dan dertien minuten, maar, eerlijk is eerlijk, wie de obscure, rauwe black metal niet zo goed kan verteren, zal hier al wel zijn afgehaakt.

Sommige releases zijn voor een groot publiek en andere voor de niche, iets wat ook zo moet blijven. Verminous Serpent heeft met The Malign Covenant een rauwe black metal plaat gemaakt exact voor die laatste groep. Misschien dat men daarom online ook niet echt vindbaar is.

Verminous Serpent - The Malign Covenant

Tracklist The Malign Covenant

01 Seraphim Falls 7:41
02 Transcendent Pyre 5:47
03 The Malign Covenant 7:00
04 Chasm of Nameless Bone 6:32
05 Deaths Head Mantra 13:17

Amor Fati online

Website
Facebook
Bandcamp

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén