White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Abaddonia – Dawn Of The Serpent EP

Leestijd: 2 minuten

De Amerikaanse band Abaddonia zal bij velen helemaal niks zeggen. Daar kan zomaar verandering in gaan komen, want dit gezelschap staat voor hun eerste release, wat een extended play is geworden. Dawn Of The Serpent brengt Abaddonia geheel in eigen beheer op de markt.

Abaddonia

Deze band is een vijftal uit het midden van de Verenigde Staten, de staat Missouri om precies te zijn. Deze heren hebben zich laten inspireren door een breed scala aan metal, wat ze hebben gebruikt voor hun eigen nummers. Onder leiding van producer Chris Wiseman zijn die tracks opgenomen.

Dawn Of The Serpent EP

Het resultaat wat Aboddonia hiermee geboekt heeft, is de EP Dawn Of The Serpent. Die schijf schotelt de luisteraar een vijftal tracks voor, welke samen goed zijn voor iets meer dan twintig minuten aan muziek. Vanaf opener ‘Horsemen Pt.1 – War’, waarin de band gezelschap krijgt van Casey Needler, is het duidelijk dat deze band zich onder andere laat inspireren door acts als Lorna Shore, Aversions Crown en ook Cradle Of Filth. Dat laatste zit hem deels in de vocalen.

‘Holy Water’ laat horen dat Abaddonnia ook de loeizware breaks goed in de vingers heeft. Daarbij durft de band ook nog de gitaar op een technische manier à la Obscura kort te laten schitteren. Hierdoor ontstaat een brede blend waarvan de deathcore de basis is. Dawn Of The Serpent is een heerlijke eerste kennismaking met Abaddonia. Kom maar op met meer.

Abaddonia - Dawn Of The Serpent EP

Tracklist Dawn Of The Serpent EP

1. Horsemen Pt 1- War (ft. Casey Needler) – 4:29
2. Keres – 4:28
3. Holy Water – 3:16
4. Mortifer (ft. Devin Duarte) – 4:27
5. Dawn of the Serpent – 3:30

Abaddonia online

Instagram
Facebook
Twitter
Bandcamp
TikTok

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén