White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Story Of The Year – Tear Me To Pieces

Leestijd: 2 minuten

Het is lang stil geweest rondom de Amerikaanse punkrockers van Story Of The Year. Wereldwijd speelde er natuurlijk wat zaken, maar ook in de band is er sinds Wolves, welke uit 2017 komt, wat veranderd. Dat album heeft nu eindelijk wel een opvolger. Tear Me To Pieces ziet Story Of The Year uitkomen via SharpTone Records.

Story Of The Year

Het verhaal van de band begint eigenlijk al halverwege de jaren ’90, maar pas sinds het begin van dit millennium wordt dat verhaal onder de naam Story Of The Year vervolgd. Dan Marsala en Ryan Philips zijn de leden die ook al in de voorganger vertegenwoordigd waren en nog steeds in de band zitten.

Na Wolves is Philip Sneed, die eerst gitaar, daarna ook toetsen en bass in de band deed, uit de band gegaan. Hij is vervangen door Adam Russell. De fans zullen hem nog wel kennen, want tussen 2000 en 2014 zat hij ook al in Story Of The Year, wat het natuurlijk ook wel makkelijk maakt. Hij kent immers een groot deel van het oeuvre.

Tear Me To Pieces

Nu is er dus na zes jaar die nieuwe langspeler. Tear Me To Pieces komt met elf kersverse tracks van Story Of The Year. Daarbij geldt dat geen van de tracks langer dan drie en een halve minuut duren. Twee nummers, ‘Can’t Save You’ en ‘Sorry About Me’, hebben exact die lengte. Daarmee zijn zij de langste van deze release.

Story Of The Year laat horen dat zij de punkrock vanuit een brede blik benaderen. Opener ‘Tear Me To Pieces’ laat horen dat zij niet bang zijn om heftig uit de hoek te komen. Naast het toegankelijke strooit de band hier ook met invloeden vanuit de hardcore en metalcore. Dat zweept de boel goed op. Andersom durft de band ook echt wel de rust te nemen, wat in een ballade als ‘2005’ goed blijkt. Misschien het gevoelige ‘Sorry About Me’, wat uitmondt in een soort powerballad, daarom niet direct hierna op de plaat geplaatst kunnen worden. Dan waren deze tracks nog krachtiger over gekomen. Dat neemt niet weg dat de band de zaken goed voor elkaar heeft.

Als het om de veelzijdige benadering van de punkrock gaat, zitten deze Amerikanen helemaal goed. Tear Me To Pieces heeft dan zes jaar op zich laten wachten, maar Story Of The Year vlamt wel op een gevarieerde manier.

Story Of The Year - Tear Me To Pieces

Tracklist Tear Me To Pieces

 1. Tear Me To Pieces 2:57
 2. Real Life 2:45
 3. Afterglow 2:53
 4. Dead And Gone 3:04
 5. War 2:54
 6. Can’t Save You 3:30
 7. 2005 2:52
 8. Sorry About Me 3:30
 9. Take The Ride 2:58
 10. Knives Out 3:05
 11. Use Me 2:48

Story Of The Year online

Website
Facebook
Twitter
Instagram

SHARPTONE RECORDS ONLINE

Website
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén