White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Matt Finucane – To The Outer World

Het kan nooit worden gezegd dat de Britse muzikant Matt Finucane lui is. Hij lijkt voortdurend muziek te maken en te schrijven. Eerder dit jaar verscheen er weer een nieuwe plaat van deze alleskunner. Geheel in eigen beheer bracht Matt Finucane de langspeler  To The Outer World uit.

Matt Finucane

De muzikant die zijn basis in Brighton vindt, staat erom bekend om een breed scala aan invloeden tot zich te nemen. Van Lou Reed tot aan de post-punk en krautrock; het is allemaal van invloed op zijn sound. Zijn band bestaat uit mensen die hij in de lokale circuit is tegengekomen.

To The Outer World

De nieuwe plaat is in de tijd dat de coronapandemie over de wereld raasde opgenomen. Dat is allemaal geheel corona-proof in de Church Road Studio’s van Julian Tardo gedaan. Het resultaat is een kleine driekwartier aan muziek. Daarin passeren elf nieuwe tracks van Matt Finucane de revue.

De muziek moet ergens in het midden gevonden waar David Bowie, Lou Reed, Red Hot Chili Pepper en The Beatles elkaar treffen. Opener ‘A Friend From Far Away’ heeft iets funky in zich, terwijl ‘Derision’ juist weer de mysterieuze kant aanhaalt. Dat komt mede door de gesproken tekst in bijna buitenaardse sferen alvorens de gitaar begint te schuren.

To The Outer World van Matt Finucane is geen doorgaande rockplaat. Deze nieuwe langspeler van deze Brit is een smeltkroes van vele stijlen om te worden als ervaren als één grote trip.

Matt Finucane - To The Outer World

Tracklist To The Outer World

1.A Friend From Far Away 03:47
2.Oh To Be Empty 03:51
3.Caught Making Signals 03:23
4.Envy The Birds 05:00
5.Derision 03:59
6.Something That Can Help 03:57
7.Creature of These Times 03:38
8.Survival Suit 02:47
9.Verbal Child 04:02
10.Schooling 03:49
11.Stellar Chorus 05:05

Matt Finucane online

Bandcamp
Facebook
Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén