White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Matt Finucane – The Seizure EP

Leestijd: 2 minuten

De uit het Britse Brighton afkomstige muzikant Matt Finucane is er één die zich haast constant stort in het avontuur wat de wereld van de muziek hem te bieden heeft. Hij haalt zijn invloeden dan ook uit de rock, krautrock en noise. Via Light Crude Records komt hij met zijn band met de EP The Seizure, welke het eerder dit jaar verschenen Vanishing Island opvolgt.

Op deze korte schijf staan vier nummers. Naast hemzelf bestaat de band uit bassist Stephen Parker en drummer Barney Guy. In afsluiter ‘Slaughter Ink’ speelt Mik Hanscomb de twaalfsnarige gitaar. De rock van Matt Finucane is nog steeds lekker rauw qua sound, met een sterke Britse ondertoon erin. Dat houdt in dat invloeden van The Clash en David Bowie te horen zijn. Misschien zou de sound van die twee samen wel hebben geresulteerd in ‘Evil Relief’. Het rauwe randje in Finucane’s stem, die ook nog de hoogtes durft te halen, geeft de muziek nog een beetje een obscuur karakter, alsof het geheel in een rokerige punkclub is opgenomen.

De vier tracks op The Seizure EP zijn samen goed voor iets minder dan twintig minuten aan muziek. ‘Raw Material’, wat gezien de sound van Matt Finucane een toepasselijke titel is, is met zijn bijna zes minuten de langste op deze schijf. Het luchtige gitaarspel zorgt er hier voor dat er bijna op een postpunk-achtige wijze zweverig geacteerd kan worden. Wie goed luistert, zou ook nog in de verte Talking Heads kunnen opsporen. Die hint bevalt erg goed.

 Dat Matt Finucane muziek kan maken, heeft hij op de afgelopen releases al laten horen. Deze EP sluit daar alleen bij aan. De overheersende rock zorgt er wel voor dat hij zijn fans uit die hoek met de EP  The Seizure alleen maar zal zien toenemen.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén