White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Cristiano Filippini’s Flames Of Heaven – The Force Within

De naam is een hele mond vol, maar dat komt omdat de naamdrager van deze band al lang en breed naam had gemaakt in de wereld van de muziek. Echter, nu ligt zijn focus op metal. Met Cristiano Fillipini’s Flames Of Heaven zag hij middels Limb Music het debuut The Force Within verschijnen.

Cristiano Filippini’s Flames Of Heaven

Eigenlijk leidde hij orkesten met zijn epic symphonic opera. Daarmee heeft hij meerdere platen op zijn naam staan. In 2018 begon hij echter aan die andere droom, de metalband. Hij verzamelde succesvol de nodige muzikanten, allen met ervaring in het vak, om zich heen en Flames Of Heaven was geboren.

The Force Within

Cristiano Filippini’s Flames Of Heaven heeft op de debuutplaat The Force Within een dertiental tracks staan. Tenminste, als het om de cd-uitgave gaat. Die kent namelijk in de akoestische versie van ‘Missing You’ een extra track ten opzichte van de overige uitgaves. Inclusief dat nummer gaat het hier om een totaal van zeventig minuten aan muziek.

Die muziek kan het best omschreven worden epic power metal. Het melodieuze en symfonische karakter komen ook sterk naar voren, waardoor een ballade als ‘Always With You’ ook sterk tussen al het metalgeweld uit de verf komt. Daarbij moet ook gezegd worden dat gitarist Michele Vioni, ook bekend van het Vivaldi Metal Project, hier een belangrijke rol vertolkt. Daarnaast is ook de stem van Marco Pastorini, bekend van Temperance, een ware gift voor deze plaat. Hij weet de metal te leiden tot grootse hoogtes, waardoor het vuur van de power metal overal goed voelbaar is.

Cristiano Filippini heeft met zijn Flames Of Heaven in The Force Within niet alleen een ijzersterk debuut afgeleverd, hij bewijst ook dat hij meer dan alleen de symfonische opera in de vingers heeft.

Cristiano Filippini's Flames of Heaven - The Force Within

Tracklist The Force Within

 1. The Force Within 01:43
 2. We Fight for Eternity 06:49
 3. Far Away 05:43
 4. Against the Hellfire 06:08
 5. Always with You 05:35
 6. Dying for Love 05:28
 7. Finding Yourself 05:28
 8. Lightning in the Night 05:40
 9. Missing You 06:04
 10. Moonlight Phantom 05:03
 11. The Angel and the Faith 06:49
 12. Ab Angelis Defensa 02:13
 13. Missing You (Acoustic version) 06:13

Cristiano Filippini’s Flames Of Heaven online

Website
Facebook
Bandcamp
Instagram

LIMB MUSIC ONLINE

Website
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén