White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Suicide Silence – Remember… You Must Die

Leestijd: 2 minuten

Het is volgens de kenners de enige zekerheid na de geboorte: de dood. Dat is iets onoverkomelijks, waar de band Suicide Silence helaas maar al te goed over mee kan praten. Die band bracht onlangs een nieuwe langspeler uit. Remember… You Must Die is de eerste langspeler van Suicide Silence die sinds tijden via Century Media uitkomt. De eerste drie albums van deze Amerikanen zijn ook via die platenmaatschappij uitgekomen namelijk.

Suicide Silence

Het verhaal van deze koningen van de deathcore moge duidelijk zijn. Inmiddels is Eddie Hermida sinds het overlijden van Mitch Lucker het gezicht van de band. Dat heeft de groep geen windeieren gelegd, want zo kon het brute verhaal nog steeds verkondigd worden. Inmiddels is Ernie Iniquez de officiële drummer van Suicide Silence.

Remember… You Must Die

Het nieuwe album van Suicide Silence duurt een kleine veertig minuten. Die speelduur is verdeeld over elf nummers en een intro. ‘Remember…’ start namelijk de plaat en gaat over in ‘You Must Die’ wat het eerste echte nummer is. Geen van de tracks op Remember… You Must Die duurt vier minuten of langer, op de afsluiter na. ‘Full Void’ gaat dan ook direct richting de zes minuten.

Het is duidelijk dat de deathcore nog steeds in de vingers zit, maar op sommige momenten grijpt Suicide Silence ook de kans om de death metal wat sterker aan te halen. Opener ‘You Must Die’ is daar een voorbeeld van. Anderzijds durft de band ook wat progressieve binnen de kaders van de deathcore te werk te gaan. ‘Be Deceived’ laat dat horen, alsof de progressieve metal en deathcore met elkaar versmolten zijn. ‘Dying Life’ opent daarbij alsof deze meesters van de deathcore zich ook laten inspireren door Gojira.  

Suicide Silence knalt Remember… You Must Die er overduidelijk in om de wereld nog van een portie bruutheid en wijsheden te voorzien. Op deze manier zullen zij de top van de deathcore niet snel verlaten.

Suicide Silence - Remember... You Must Die

Tracklist Remember… You Must Die

 1. Remember… (00:51)
 2. You Must Die (02:42)
 3. Capable of Violence (N.F.W.) (03:44)
 4. Fucked For Life (03:53)
 5. Kill Forever (03:13)
 6. God Be Damned (03:59)
 7. Altar of Self (03:09)
 8. Endless Dark (02:20)
 9. The Third Death (03:30)
 10. Be Deceived (03:00)
 11. Dying Life (03:20)
 12. Full Void (05:44)

Suicide Silence online

Facebook
Instagram

CENTURY MEDIA ONLINE

Website
Webshop

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén