White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Behind Bars – All In Due Time

Leestijd: 2 minuten

Dat men in België het betere beukwerk goed in de vingers heeft, is als jaren bekend. Het lijkt er steeds meer op dat dit land zich naast het wielrennen en speciaal bier nog een trots heeft toegeëigend. Behind Bars is ook een voorbeeld van de talrijke bands uit België en die groep bracht geheel in eigen beheer All In Due Time uit.

Behind Bars

De band is ontstaan aan het eind van 2015. Daarna heeft Behind Bars gestaag aan de weg getimmerd. Daarbij kwam de eerste langspeler in 2019 uit, welke al wel vooraf was gegaan door een demo en een EP. Tevens heeft de band onder andere het affiche mogen delen met Madball, Pro-Pain, In Flames en For I Am King.

All In Due Time

Nu is die tweede langspeler dus onlangs verschenen. In een kleine veertig minuten vuren deze Belgen tien tracks op de luisteraar af. Daarbij wordt al snel duidelijk dat de invloed van de metal, hardcore en metalcore goed worden gecombineerd. ‘Means To An End’ en ‘Bleeding Heart’ zetten direct de toon. Denk hierbij aan hoe het zou klinken als Hatebreed Lamb Of God zou spelen met een vleugje Pro-Pain. Ja, dat is dus beukwerk, energie en spierballenmetal ineen.

Het enige nummer dat over de vier minuten heen gaat, is ‘Lockdown’. Het is wel duidelijk dat ook dit de nodige woede bij hen oproept. Althans, zo komt de muziek van Behind Bars eigenlijk op elk moment over. Deze track laat echter wel horen dat zij ook nog best een progressieve break in de strijd durven te gooien, terwijl het eind zelfs door de thrashers omarmt zal worden.

Dt is misschien dan ook wel de grootste troef bij Behind Bars, want door de manier van de heavy, knallende muziek op een brede manier te benaderen, kan iedereen aanhaken. Daarom kan gesteld worden dat Behind Bars op All In Due Time metal voor hardcore liefhebbers, of andersom, voorschotelt. Een plaat om een lekkere mosh op te bouwen.

Behind Bars - All In Due Time

Behind Bars online

Facebook
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén