White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Like Lovers – Everything All The Time Forever

Leestijd: 2 minuten

Everything All The Time Forever. Dat klinkt cryptisch. Als alles altijd voor altijd is, dan is er waarschijnlijk ook een achterliggend probleem. Wat als je dat niet wilt hebben? Je moet je niet voorstellen dat je een griepje krijgt als die slogan leidend is. Echter, het is gewoon een titel. Het is namelijk de naamdrager van de debuutplaat van het Duitse Like Lovers, welke uitkomt via Ghost City Recordings/Listen Records.

Like Lovers is een project van de Duitse multi-instrumentalist en producer Jan Kerscher. Hij experimenteert in Like Lovers er lustig op los. Zie het hier als iemand die nog niet weet waar zijn voorkeuren in de liefde liggen en daarom alles uitprobeert. Dat is geen verkeerde gedachte, al zal het de luisteraar soms wel op een dwaalspoor zetten. Opener ‘Everything All The Time Forever’ grijpt de experimentele, electronische kant van Radiohead aan om er vervolgens ook elementen van onder andere Moby bij te betrekken. De zweverige vocalen zorgen ervoor dat de term droompop ook nog licht van toepassing is op deze schijf.

In het totaal staan er op Everything All The Time Forever  elf nummers. Die zijn samen goed voor iets meer dan vijfenveertig minuten aan muziek. Veelzijdige muziek. ‘Am I Still Here?’ lijkt in de donsachtige wolken van de hemel – voor hen die een hemel zich zo voorstellen – te zijn opgenomen. ‘I Float On Your Love’ lijkt eerder het resultaat van rustig kabbelen op een Chinees of Zuid-Oost Aziatisch meertje. Like Lovers weet daar te raken, zonder een keuze voor zijn liefde te maken.

Alles altijd voor altijd. Misschien is dat niet direct de gedachte die opkomt bij het luisteren van Everything All The Time Forever  van Like Lovers, maar het onderstreept wel de breedte van deze dromerige, experimentele schijf. Misschien tot altijd alles voor altijd.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén