White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

The Sad Flowers – Desolation

Leestijd: 2 minuten

Als een album verzorgd eruit ziet, dan staat de artiest achter de release al met 1-0 voor. In het geval van de tweede langspeler van het Belgische The Sad Flowers kan worden gesteld dat de release er picobello uitziet. De digisleeve is mooi vormgegeven middels sterk artwork, welke ook bij de inhoud van de plaat past. Tevens is het boekje ook op een even sterke wijze ingericht. Een goede start. Desolation verschijnt via hun eigen The Sad Flowers Garden.

The Sad Flowers is een Balgische band bestaande uit Jan Ooms en Jany Cleaskens. Samen verzorgen zij alles wat er in de muziek van The Sad Flowers voorkomt. Na opener ‘Sphere’, welke de enige instrumentale track op Desolation is, knalt The Sad Flowers erin met ‘Deep’. De trage muziek van het duo wordt gedragen door sferen van doom en flarden aan psychedelische rock. ‘Deep’ klinkt alsof Opeth anno nu Pink Floyd aan het spelen is. Tel daarbij dat op sommige momenten het geluid van Dire Straits ook om de hoek ligt en men snapt dat de obscure rock van The Sad Flowers niet direct binnen één genre te vatten is.

Op Desolation staan in het totaal dertien tracks. De schijf is niet alleen waar voor zijn geld door de verzorgde artwork, maar ook door de speelduur. Zeventig minuten aan muziek schotelen deze Belgen de luisteraar voor. Daarvan neemt het eerder al aangehaalde ‘Deep’ met zijn ruim acht minuten natuurlijk een flink deel van in beslag. ‘Distance’ is korter, maar haalt ook de banden met de stevigere rock op een mooie wijze aan. Daar is het alsof The Cure een hardrocknummer zichzelf eigen maakt. ‘Rockheart’ is weer een voorbeeld van de invloeden van de classic rock in sound van The Sad Flowers. Doordat deze band zich niet louter door één genre laat beïnvloeden, is Desolation een heerlijk afwisselende schijf geworden.

De tweede langspeler van het Belgische duo The Sad Flowers mag dan op vele fronten zware thema’s aanhalen waarvan men echt niet vrolijk wordt, Desolation maakt de luisteraar in zijn geheel wel vrolijk. Prima muziek, genoeg afwisseling en op alle fronten top verzorgd.

29 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén