White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Thoughtcrimes – Tap Night EP

Als er staat dat er een oud-lid van The Dillinger Escape Plan in zit, gaat menig hart sneller kloppen. Echter, dit zegt nog niks over de muziek, gezien de leden van die band allen zeer breed georiënteerd waren. Thoughtcrimes is dan ook een nieuwe naam onder de horizon en via Pure Noise Records komt die band met Tap Night EP.

Thoughtcrimes

Wie gaat lezen over Thoughtcrimes ziet direct dat Billy Rymer in de gelederen zit. De drummer van de latere jaren van The Dillinger Escape Plan heeft met vier kompanen nu deze band. De groep gooit deze extended play nu de wereld in als voorbode op de langspeler die in 2022 via hetzelfde label zal gaan verschijnen.

Tap Night EP

Deze eerste release van Thoughtcrimes telt zes tracks. Opener ‘Artificer’ en ‘Lux & Row’ zijn met vier en iets meer dan vier minuten de langste tracks op deze schijf. ‘Misery’s A Muse’ telt daarentegen exact twee minuten. Dat zegt direct ook wel iets over de insteek van de muziek van Thoughtcrimes op deze ep.

‘Artificer’ en ‘Soapbox Sermon’ zetten gelijk de toon. De liefhebbers van The Dillinger Escape Plan zullen de parallellen horen. De overstuurde vocalen, de wisselende ritmes en het verrassende oog voor melodie zijn duidelijk aanwezig, maar zorgen er ook voor dat Thoughtcrimes niet direct een kopie is van tDEP. Er zijn vlagen in de muziek die Thoughtcrimes meer doet linken aan Deftones. Waar sommige tracks daar flarden van bezitten, is ‘Lux & Row’ grotendeels een nummer die zo uit het oeuvre van Chino Moreno en co zou kunnen komen.

Een eerste indruk is altijd belangrijk. Thoughtcrimes laat met de ep Tap Night horen dat zij klaar zijn om de wereld energiek en op een heerlijke manier eigenzinnig te lijf te gaan. De liefhebbers van The Dillinger Escape Plan zullen deze muziek met open armen ontvangen.

thoughtcrimes - Tap Night EP

Tracklist Tap Night EP

Artificer 4:00
Soapbox Sermon 3:12
Punk Rock Guilt 3:33
Lux & Row 4:13
Misery’s a Muse 2:09
Wedlock Waltz 2:27

Thoughtcrimes online

Facebook

Pure Noise Records online

Website
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén