White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Trip The Wire – Trip The Wire

Leestijd: 2 minuten

De verwachtingen rondom de debuutplaat van het Amerikaanse Trip The Wire werden voorafgaand aan de release lekker opgevoerd. Het zou het beste van de beide kusten, de oost- en westkust dus, van de Verenigde Staten verenigd zijn. Kortom, genoeg redenen om die eerste langspeler van dit gezelschap onder de loep te nemen.

Trip The Wire

De uit Seattle afkomstige groep wordt aangevoerd door frontvrouw Eve Clarke. Samen met haar mannen rockt zij er lekker op los. Dat bleek bijvoorbeeld al met de vooruitgeschoven single ‘Anti-Love’. De vurige hardrock kent een rauw randje en komt met een pompende energie als basis. Dat zet daar wel de toon.

De debuutplaat

Tijdens de tien tracks op Trip The Wire wordt duidelijk dat dit kwartet alle facetten van de hardrock goed beheerst. Naast vlammende tracks als ‘Hurricane’ en ‘In The Crossfire’ weet de band ook te schitteren in de ballad ‘Shine On’. Daar is, net als bij alle tracks, goed ruimte voor de gitarist om ook genoeg melodie toe te voegen. ‘The Fire’ laat horen dat ook buiten de hardrock inspiratie wordt gewonnen, want het zou zomaar kunnen zijn dat Alice In Chains en Soundgarden ook van invloed zijn. En ja, dat is inderdaad ook Seattle.

Trip The Wire is een heerlijke eerste langspeler van de gelijknamige Amerikaanse band. Zij zetten zich zelf voor de wereld waarin de hardrock koning, of koningin, is op een mooie, veelzijdige manier op de kaart.

Trip The Wire - Trip The Wire

Tracklist Trip The Wire

  1. In the Crossfire 4:21
  2. Anti Love 3:50
  3. Hurricane 4:37
  4. Zombie Child 3:33
  5. Shine On 4:38
  6. The Fire 4:52
  7. Maybe Next Time 3:56
  8. Outta My Hands 4:46
  9. Never Enough 4:42
  10. Step Nine 6:13

TRIP THE WIRE ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén