White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Warfect – Spectre Of Devastation

De Zweedse metalband Warfect is misschien nog niet bij elke metalhead bekend. Daar gaat echter naar alle waarschijnlijkheid snel verandering in komen. De band heeft namelijk door de move van Cyclone Empire naar het veel grotere Napalm Records direct een groter bereik gekregen. Via die platenmaatschappij komt Warfect met Spectre Of Devastation.

Warfect

Deze band is ontstaan aan het eind van de zogenoemde zero’s. In 2009 verscheen hun eerste langspeler, welke zowel in 2013 als 2016 opvolging kreeg. Scavengers uit 2016 liet al horen dat deze heren de metal goed in de vingers hebben. De strakke thrash met een vleugje Zweedse melodieuze lijnen stak daar goed in elkaar.

Spectre Of Devastation

De nieuwe langspeler van Warfect telt negen tracks. Daarvan is opener ‘Spectre Of Devastation’ slechts een iets meer dan een minuut durend voorspel. Het echte vuurwerk barst los in ‘Pestilence’. ‘Colossal Terror’ is de langste track op deze schijf. Dat nummer duurt iets langer dan zes minuten. Samen zijn de negen nummers goed voor iets meer dan veertig minuten aan muziek.

De thrash metal van Warfect is van het begin tot het eind zeer vurig. Invloeden van Slayer, Exodus en Testament zijn te horen, terwijl de muziek soms ook doet denken aan het Nederlandse Distillator. Dat laatste heeft ook te maken met de energie, zoals in ‘Witch Burner’ goed te horen is.

Eén van de opvallende kenmerken van Warfect is dat de band een stemgeluid heeft die ook de black metal liefhebber niet zal buitensluiten. De krijs hangt namelijk ergens tussen die de klassieke thrash en de black metal in. Tel daarbij op dat Warfect de melodie hoog in het vaandel heeft dragen. Daarbij doet de band soms hinten naar hun landgenoten van At The Gates. Afsluiter ‘Dawn Of The Red’ laat dat goed horen.

De stap naar Napalm Records zal Warfect alleen maar goed doen. Warfect laat namelijk met Spectre Of Devastation horen dat hun thrash metal klaar is voor een groter publiek. Hier krijgt de metalhead het warm van tijdens de koude wintermaanden.

Warfect - Spectre Of Devastation

Tracklist Spectre Of Devastation

1. Spectre of Devastation
2. Pestilence
3. Rat King
4. Left to Rot
5. Hail Caesar
6. Into the Fray
7. Colossal Terror
8. Witch Burner
9. Dawn of the Red

Warfect online

FACEBOOK
INSTAGRAM
WEBSITE

NAPALM RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén