White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Macabre – Carnival Of Killers

Het was ergens op de middelbare school. Een goede vriendin van destijds had een shirtje van Macabre gekregen. Murder Metal was net uit, direct een favoriet in de vriendengroep. Dat was toch wel heel wat anders dan de geijkte bands. Waar vriendschappen overgaan, blijft Macabre wel voortleven. Via Nuclear Blast komt Macabre met Carnival Of Killers.

Macabre

Er moet nog wel eens worden uitgelegd dat Macabre meer is dan alleen snoeiharde muziek. Dit Amerikaanse drietal staat mede aan de wieg van de extreme metal. Daarbij is het een band die nog steeds speelt in de originele bezetting, sinds 1985! Welke band kan dat tegenwoordig nog zeggen?

Carnival Of Killers

Wie het even gemist heeft, Carnival Of Killers is pas de twee langspeler sinds het eerder aangehaalde Murder Metal. Alleen in 2011 bracht Macabre, los van enkele andere releases, nog een langspeler uit. Toen verscheen Grim Scary Tales via Hammerheart Records. De nieuwe langspeler telt zestien tracks. Bij Macabre hoeft de luisteraar daar maar om en de nabij veertig minuten voor te reserveren.

Vooropgesteld, wie niet kan lachen, heeft niks bij Macabre te zoeken. Dit is gewoon lekker obsceen en lollig doen over mensonterende taferelen en bizarre hoofdpersonen. Het drietal bezingt op deze manier weer leuke situaties in ‘Joe Ball Was His Name’ en ‘Richard Speck Grew Big Breasts’. Muzikaal steekt het daarbij goed in elkaar, maar durft men daar ook middels de cleane vocalen de draak te steken met het hele obscene. Zo wordt ook sfeer gecreëerd.

Hierdoor is ook goed te horen dat Macabre zich echt niet alleen door de extreme kanten van de muziek laat inspireren. Natuurlijk zijn er de moordende tracks als ‘Now It’s Time To pay’ en ‘Your Window Is Open’. Daarentegen doet men in ‘’Warte, Warte’ bijna denken dat er een dronken Cash-achtig figuur de studio in is gelopen.

Artwork als kunst

Eigenlijk draait het bij Carnival Of Killers niet alleen om de muziek. De artwork van deze plaat laat zich lezen als een mooi kunstwerk. Op het eerste gezicht is het een kleurrijk kermisachtig tafereel. Wie als voor een echte Nachtwacht beter kijkt, ziet meer. Des te langer men kijkt, des te luguberder én hilarischer het tafereel wordt. Complimenten daarvoor.

Eigenlijk is er nog veel meer dat kan worden aangehaald bij deze nieuwe, langverwachte plaat van Macabre. Echter, zelf luisteren is veel beter. Dus als de combinatie van snoeiharde, hier en daar wat verrassende metal met een flinke dosis humor en wijsheden over moordpraktijken houdt, wacht dan niet langer. Carnival Of Killers is een typisch Macabre -feest.

Macabre - Carnival Of Killers

Tracklist Carnival Of Killers

1. Intro
2. Your Window Is Open
3. Joe Ball Was His Name
4. Stinky
5. Abduction
6. Tea Cakes
7. Them Dry Bones
8. Richard Speck Grew Big Breasts
9.  Slaughter House
10. Breaking Point
11. The Lake Of Fire
12. Warte, Warte
13. Now It’s Time To Pay
14. The Wheels On The Bug
15. Corpse Violator
16. The Murder Mack

Macabre online

Website
Facebook
Bandcamp

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén