White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Hostia – Carnivore Carnival

Wie de hoes en verdere vormgeving van de nieuwe plaat van Hostia ziet, weet al dat men hier een band treft die het extreme niet schuwt. Ondanks de relatief lichte achtergrond en goudkleurige letters zal de donkerte regeren. Deze nieuwe plaat van Hostia heet Carnivore Carnival en is verschenen via Deformeathing Productions.

Hostia

Achter Hostia schuilt een viertal. De vier leden beginnen hun naam allemaal met ‘Saint’. Vanuit de Poolse hoofdstad Warschau heeft men elkaar gevonden in 2017. Een jaar later had Hostia de naar zichzelf genoemde debuutplaat uit. Waar dat album nog verscheen in eigen beheer, heeft de groep nu dus onderdak gevonden bij de platenmaatschappij Deformeathing Productions.

Carnivore Carnival

Zet u schrap, want in drieëntwintig minuten vuurt Hostia zeventien tracks op de luisteraar af. Opener ‘He Loves You’, welke vijfentwintig secondes duurt, is een intro op het geheel. De andere twee track die nog geen minuut duren, zijn wel echte tracks. In dat kader is ‘No Longer’ ook een vreemde eend in de bijt. Dat nummer duurt twee minuten en één seconde, wat heel erg lang is voor dit viertal. Alle andere tracks halen de twee minuten niet.

Muzikaal is Hostia een krachtige explosie van death metal en grindcore. Dat men daarbij ook nog een goede groove kan presenteren, blijkt onder andere in ‘Jason’s Cardio’. Daar zullen de liefhebbers van death metal hun haren ritmisch op kunnen laten zwiepen. Tevens laat dat nummer ook horen dat men het extreme in de metal niet schuwt.

Hoewel het veel laag is qua tonen wat de klok slaat op Carnivore Carnival weet Hostia niet te verzuipen in een zompige productie. Dat is een compliment aan Janos Grabowski, die achter de knoppen zat bij de opnames. ‘Witchfuckers’, waar de meerstemmigheid ook goed naar voren komt, ‘Slaves’ en ‘Krasnodar Kitchen’ zijn dan ook voorbeelden waaruit blijkt dat Hostia snoeihard te werk gaat, maar wel oog voor de sound houdt.

Ergens doet Hostia de ondergetekende denken aan hun landgenoten van Antigama in combinatie met Vader. Voor wie het niet hard genoeg kan en niet van lange nummers houdt, is Carnivore Carnival van Hostia een uitgelezen kans om flink uit je dak te gaan.

Hostia, Carnivore Carnaval

Tracklist Carnivore Carnival

 1. He Loves You
 2. Slaves
 3. Krasnodar Kitchen
 4. Grind The Filth
 5. Fire Walks With Me
 6. God’s Coffin
 7. Jason’s Cardio
 8. Witchfucker
 9. We Did It
 10. Have A Faith
 11. No Longer
 12. Carnivore Carnival
 13. Wild Hunt
 14. Chvrch Bvrnr
 15. Death By Sawing
 16. Dance 4 Jesus
 17. Panzer Church

Hostia online

Website
Facebook

Deformeathing Productions online

Website

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén