White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Ad Infinitum – Chapter I Revisited

Leestijd: 2 minuten

Het was in het voorjaar van dit jaar toen Ad Infinitum met de langspeler Chapter I: Monarchy kwam. Die debuutplaat krijgt nu een opvolger. Die opvolger heeft echter wel een hele sterke band met die debuutplaat. Via Napalm Records komt Ad Infinitum met de langspeler Chapter I Revisited.

Ad Infinitum

Deze Zwitserse female fronted metal band staat onder aanvoering van Melissa Bonny. Zij kan onder andere gekend worden voor haar live-werk bij Serenity of van de vele bijdrages die zij heeft geleverd bij andere bands, zoals bij Feuerschwanz. Ad Infinitum is echter haar symfonische metalband. Na een single in 2018 volgde eerder dit jaar dus hun debuutplaat.

Chapter I Revisited

De titel hint al op de relatie met de debuutplaat en ook de tracklist doet dat. Deze is namelijk exact hetzelfde. Dit komt omdat Ad Infinitum op deze plaat de nummers in een akoestische setting speelt. Dat zorgt ervoor dat dezelfde tracks ineens in een heel ander daglicht komen te staan. Chapter I Revisited begint dus ook met ‘Infected Monarchy’ en eindigt wederom met ‘Tell Me Why’.

Het leuke van deze manier is dat de tracks ook echt anders klinken. Het symfonische karakter heeft plaats gemaakt voor een akoestisch karakter, waarbij opener ‘Infected Monarchy’, mede door de sterke partijen op de akoestische gitaar, ineens Spaans aandoet. Op die manier schittert de band op een hele andere wijze.

Hierdoor vult Melissa Bonny haar vocalen ook anders in. Dan blijkt dat Ad Infinitum muziek maakt welke zich leent om op verschillende manieren aan te vliegen. ‘Live Before You Die’ is nog steeds energiek, maar wel met een andere flow. Dat is leuk voor de fans, want zij krijgen wel een breder beeld van waar deze muzikanten toe instaat zijn.

Wie het echte karakter van Ad Infinitum wilt ontdekken, moet waarschijnlijk de debuutplaat checken. Toch is het zo dat Ad Infinitum met Chapter I Revisited laat horen dat ook het akoestische juk hen zeker niet misstaat. Integendeel. Dit is een hele frisse release geworden.

Ad Infinitum - Chapter I Revisited

Tracklist Chapter I Revisited

1. Infected Monarchy
2. Marching On Versailles
3. Maleficent
4. See You In Hell
5. I Am The Storm
6. Fire and Ice
7. Live Before You Die
8. Revenge
9. Demons
10. Tell Me Why

Ad Infinitum online

Website 
Facebook
Instagram 

NAPALM RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén