White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Ad Infinitum – Chapter I: Monarchy

Leestijd: 2 minuten

De Zwitserse band Ad Infinitum, welke niet verward moet worden met de verschillende bands in de muzikale geschiedenis die deze naam ook droegen, is in 2018 gestart als soloproject van zangeres Melissa Bonny. Inmiddels is het een vierkoppige band die onder contract staat bij Napalm Records. Via die platenmaatschappij komt dan ook de eerste langspeler van Ad Infinitum uit: Chapter I: Monarchy.

Ad Infinitum staat voor symfonische metal. Zoals al uit het stuk hierboven af is kunnen leiden, staat Melissa Bonny aan het roer van deze groep. Haar heldere vocalen passen goed bij de symfonische basis. Opener ‘Infected Monarchy’ laat dat goed horen. In het zeer krachtig beginnende ‘Marching On Versailles’ doet de stem van haar op het moment dat de muziek zich terugtrekt, denken aan ABBA, terwijl later blijkt dat deze dame ook de brute vocalen in haar range heeft. Dat geeft een mooi contrast aan de muziek.

Van de tien tracks op Chapter i: Monarchy is ‘See You In Hell’ één van de meest indrukwekkende tracks. Hier laat Ad Infinitum horen waarom zij al voor het uitkomen van de debuutplaat door Napalm Records zijn vastgelegd. De krachtige metal gaat hier mooi samen met de bij vlagen fluwelen stem van Melissa Bonny, terwijl de gitaarsolo elke metalhead zal inpakken. Die combinatie van kracht, symfonische partijen en sterke vocalen zijn de troef die met hoge regelmatig om elkaar heen dansen op deze plaat.

Ad Infinitum heeft met Chapter i: Monarchy een ijzersterke, moderne metalplaat gemaakt waar de liefhebbers van de female fronted metal helemaal in op zullen gaan. Een sterk staaltje symfonische metal in het tijdperk anno nu.

6 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén