White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Crown Of Glory – Ad Infinitum

De Zwitserse rockers van Crown Of Glory draaien al een paar decennia mee in de wereld van de luide gitaren. De band is een graag geziene gast op de Europese podia. Toch heeft de groep nog niet bijster veel releases op haar naam staan. Crown Of Glory komt namelijk met Ad Infinitum wat pas hun derde langspeler is. Dat album verschijnt via Fastball Music.

Crown Of Glory

De band is in 1998 opgericht. Toch kwam pas tien jaar later met  A Deep Breath of Life hun eerste langspeler uit. Zes jaar later kwamen deze Zwitsers met King For A Day. Nu is het weer zes jaar later en heeft Crown Of Glory dus de derde langspeler daar. Dat doet verder niks af aan de populariteit van deze band in de eigen contreien.

Ad Infinitum

Een saillant detail van deze plaat is dat deze Ad Infinitum heet. Eerder dit jaar verscheen er ook een album van de band Ad Infinitum. Buiten het feit dat beide hun oorsprong in de Zwitserse bergen vinden, is er geen overeenkomst. Deze derde langspeler van Crown Of Glory telt overigens twaalf tracks. Samen zijn die goed voor een klein uur aan muziek.

De muziek van Crown Of Glory herbergt de invloeden van de heavy metal en de powermetal. Tevens is hier en daar de rock ook van invloed. Dat blijkt bijvoorbeeld in de catchy track waarin Seraina Telli mee komt zingen. De ex-vocaliste van Burning Witches vlamt aan de zijde van Crown Of Glory in ‘Something’.

Crown Of Glory bevat veel ervaring. Dat blijkt uit hoe de plaat is ingericht. Een melodieuze, vurige knaller als ‘Emporium Of Dreams’, waarin de toetsen nog een Rammstein-achtige link in de petto hebben, staat een heroïsche ballade als ‘Surrender’. Daar heeft de band ook iets weg van de rustige momenten uit de hoogtijdagen van Mötley Crüe.

Powermetal, heavy metal, hardrock, allemaal vertegenwoordigd op deze knallende schijf van deze ervaren Zwitsers. Ad Infinitum is het langverwachte nieuwe hoofdstuk van Crown Of Glory dat de band nog meer glans geeft.

Crown Of Glory - Ad Infinitum

Tracklist Ad Infinitum

 1. Emergency 04:35
 2. Something 05:58
 3. Let’s Have A Blast 04:18
 4. Emporium Of Dreams 05:23
 5. Surrender 04:55
 6. Infinity 06:04
 7. Glorious Nights 06:12
 8. Make Me Believe 04:31
 9. Master Of Disguise 04:11
 10. What I’m Made Of 05:01
 11. Until I’m Done 04:21
 12. Say My Name 04:18

Crown Of Glory online

Facebook
Website

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén