White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Rise Above – Forever EP

Leestijd: 2 minuten

Het was 2019 toen drummer Pierre van Rise Above kwam te overlijden. De band besloot niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar juist door te gaan. Met de overleden vriend annex drummer in hun hoofd dook het gezelschap de studio in. Via WTF Records komt Rise Above daarom met de EP Forever.

Rise Above

De vorige EP, Painkiller, welke ook via WTF Records uit is gekomen, liet al horen dat de Nederlandse band zich laat leiden door de hardcore en de metal. De energieke, knallende mix zorgt ervoor dat stilzitten niet mogelijk is. De band heeft in Jorrit een nieuwe drummer. Dat de emoties leidend zijn, mag duidelijk zijn.

Forever

Natuurlijk gaat het om de muziek, maar eigenlijk is het eind van opener ‘Forever In Our Heart’ het meest tekenend voor deze plaat. De instrumenten zijn al van het toneel verdwenen als de bandleden hun longen nog uit hun lichaam brullen. Voor Pierre. Na een paar minuten van intens beuken volgt hier kippenvel.

De EP Forever telt vier tracks. ‘My Life Fuck You’ laat horen dat er geen minuut nodig is om een nummer af te ronden, terwijl afsluiter ‘Empty Handed’ laat horen dat de slepende kant van Rise Above ook nog ideaal is om op te moshen. ‘Rise Up’ doet dat ook, maar dan middels meer snelheid.

De tien minuten zijn nog niet om als de EP Forever van Rise Above weer terugspringt naar de eerste track. Meer is er niet nodig om te overtuigen dat het leven en de muziek gevierd. Het eerbetoon had niet sterker en overtuigender gekund.  

Rise Above - Forever

Tracklist Forever EP

  1. Forever In Our Heart
  2. My Life Fuck You
  3. Rise Up
  4. Empty Handed

Rise Above online

Facebook

WTF Records online

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén