White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Ellefson – No Cover

Leestijd: 3 minuten

Zij naam doet bij elke metalhead belletjes rinkelen, maar in de meeste gevallen wordt er dan ook gelijk de link met Megadeth gemaakt. Natuurlijk is David Ellefson bekend als bassist aan de zijde van Dave Mustaine. Toch doet hij meer. Onder de naam Ellefson maakt hij ook muziek. Dat is ook de band waarmee hij nu met een nieuwe release komt. Ellefson brengt via earMusic het album No Cover uit.

Ellefson

De band van David Ellefson bestaat naast hemzelf uit Ron ‘Bumblefoot’ Thal, Andy Martongelli, Paolo Caridi en vocalist Thom Hazaert. Ellefson bracht in 2019 het debuut Sleeping Giants uit. Dat was gelijk, net als deze release, een dubbelaar. Samen met een rijk aantal gastmusici, waaronder Dave McClain (Sacred Reich, ex-Machine Head) en Al Jourgenson (Ministry) gooit hij het nu over een andere boeg.

No Cover

Op No Cover staan louter covers. Daarmee eert Ellefson bands die van invloed zijn geweest. Bij deze achttien tracks op No Cover vindt men dan ook tracks die bekend zijn van Def Leppard, Queen, Cheap Trick, Dead Kennedy’s en vele anderen. Voor wie van covers houdt, schotelen Ellefson en zijn kompanen een bijzonder boeket voor.

Natuurlijk staan er geijkte covers bij. ‘Holiday In Cambodia’ van Dead Kennedy’s en ‘Rebel Yell van de mighty Billy Idol zijn al tot in de treurnis gecoverd. Natuurlijk blijven het inspirerende nummers en is het ook een leuk om even de versie van Ellefson te horen. Dat is echter niet de kracht van deze release, hooguit leuke extra’s. De versies zijn dan ook zeker niet slecht.

‘Sheer Heart Attack’

Eén van de opvallendste tracks van No Cover is ‘Sheer Heart Attack’. Inderdaad, die uptempo knaller van Queen welke op News Of The World te vinden is en niet op Sheer Heart Attack. Met onder andere Doro Pesch en Anthrax’ Charlie Benante aan hun zijde, vlamt Ellefson hier op een lekkere manier. Op deze manier worden wijlen Freddy Mercury en zijn mannen nog even mooi in het zonnetje gezet.

Het snerpende ‘Love Hurts’ van Nazareth klinkt ook met Brandon Yeagley, Chuck Behler en Tyson Leslie goed. Eerlijk is eerlijk, dit nummer blijft het altijd goed doen. Deze ballade is tevens ook een soort van rustmoment voor Ellefson op No Cover. Hier hoeft de bewierookte bassist zelf zich niet bovenmatig in te spannen. Het mooie is dat Aerosmiths ‘Eat The Rich’ daarna het vuurtje van de hardrock direct weer hoog opstookt.

De meningen over coveralbums lopen uiteen. Iemand die niet van een coverplaat houdt, moet zich er ook niet aan wagen. Voor hen die er juist wel van houden is No Cover van Ellefson en al hun gastmusici een zeer aangename manier om bekende en minder bekende tracks uit het verleden in een hedendaags rockend jasje te horen.

Ellefson - No Cover

Tracklist No Cover

Disc One:
1. Freewheel Burning (Judas Priest) ft. Jason McMaster, Gus G, Andy James, Dave McCLain
2. Tear It Loose (Twisted Sister) ft. Eddie Ojeda, Dave McClain
3. Love Me Like A Reptile (Motorhead) ft. Doro Pesch, Greg Handevidt, Chuck Behler
4. Holiday in Cambodia (Dead Kennedys) ft. Charlie Benante, Bumblefoot
5. Rebel Yell (Billy Idol) ft. Paolo Caridi
6. Wasted (Def Leppard) ft. Frank Hannon, Jacob Bunton, Dave McClain
7. Riff Raff (AC/DC) ft. Jason McMaster (Lead Vocals), Dave Lombardo, Bumblefoot
8. Nailed To The Gun (Fight) ft. Andrew Freeman, Russ Parrish, Jimmy DeGrasso
9. Not Fragile (Bachman-Turner Overdrive) ft. John Aquilino, Paolo Caridi, Bumblefoot
10. Auf Wiedersehen (Cheap Trick) ft. Al Jourgensen, Brandon Yeagley, Charlie Benante

Disc Two:
1. LOVE Machine (W.A.S.P.) ft. Dirk Verbeuren, Dave Alvin, Bumblefoot
2. Love Hurts (Nazareth) ft. Brandon Yeagley, Chuck Behler, Tyson Leslie
3. Eat The Rich (Krokus) ft. Jason McMaster, Dave Sharpe and Opus of Dead By Wednesday
4. Sheer Heart Attack (Queen) ft. Bumblefoot, Doro Pesch, Charlie Benante
5. Over The Mountain (Ozzy Osbourne) ft. Andrew Freeman (Lead Vocals), Bumblefoot, Jimmy DeGrasso
6. Sweet FA (Sweet) ft. Todd Kerns (Lead Vocals), Bumblefoot, Shani Kimelman
7. Beth (KISS) ft. Tyson Leslie, Bumblefoot
8. Say What You Will (Fastway) ft. Mark Slaughter, Troy Lucketta

Ellefson online

Website

earMusic Online

Webshop
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén