White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

My Dying Bride – Macabre Cabaret EP

Leestijd: 2 minuten

My Dying Bride? Die hadden toch al een release uitgebracht dit kalenderjaar? Dat klopt helemaal. Eerder dit jaar verscheen al de ijzersterke langspeler The Ghost Of Orion. Toch is die band niet stil blijven zitten. Via Nuclear Blast komt My Dying Bride dan ook nog voor het verstrijken van het jaar met de EP Macabre Cabaret.

My Dying Bride

Zoals iedereen weet, is My Dying Bride één van de grootheden in de death/doom. Samen met Paradise Lost en Anathema behoren zij tot de heilige drie-eenheid van dit genre. Al decennia lang laten Aaron Stainthorpe en zijn kompanen horen dat een hoog tempo niet nodig is om te kunnen vlammen.

Macabre Cabaret EP

De EP Macabre Cabaret volgt op The Ghost Of Orion. Die plaat was alweer de dertiende studioplaat van My Dying Bride. Als het om EP’s gaat, moet men bij My Dying Bride echter terug naar 2013. Toen bracht de band de EP The Manuscript uit. Op Macabre Cabaret staan in het totaal drie nummers, waar de fysieke uitgaves nog een verrassing met zich meedragen.

De titeltrack is direct ook de opening van de schijf. In exact tien minuten gaat My Dying Bride vrolijk – al is dat een term die vaak niet toepasselijk is bij deze band – door op waar men was gebleven bij The Ghost Of Orion. De slepende doom is doordrenkt van sterke melodieën en goed geplaatste noten. Daarbij is de afwisseling tussen de cleane en harde vocalen ook goed in balans. Dit is ook bij ‘A Secret Kiss’ te horen.

De meest opvallende track van My Dying Bride op de EP Macabre Cabaret is toch wel de afsluiting. ‘A Purse Of Gold And Stars’ laat de klassieke kant van deze Britten naar voren komen. Het pianospel had zo vanuit een luxe restaurant kunnen komen. Pas als de stem en de andere elementen erbij komen, wordt het restaurant vervangen door een donker, spookachtig bos. De stem is hier wederom een gouden factor.

De drie tracks op de EP Macabre Cabaret laten horen dat My Dying Bride ook in tijden van corona niet uitgeput raakt. Gezien men eerder dit jaar al een langspeler had uitgebracht, is dit een mooie toegift. De fans zullen zeer content zijn, maar iemand die de band echt wilt leren kennen, kan beter een van hun langspelers checken.

My Dying Bride - Macabre Cabaret EP

Tracklist Macabre Cabaret EP

  1. Macabre Cabaret
  2. A Secret Kiss
  3. A Purse Of Gold And Stars

My Dying Bride online

Website
Facebook

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén