White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

My Dying Bride – The Ghost Of Orion

Leestijd: 2 minuten

Het is een band met een status die veel bands nooit zullen bereiken: My Dying Bride. Als één van de grote drie van de door death beïnvloede doom heeft My Dying Bride een rol in de muziek gespeeld waarmee men veel muzikanten heeft geïnspireerd. In 2017 streek de band neer bij Nuclear Blast voor de opvolger van het in 2015 uitgekomen Feel The Misery. Die langspeler is er dan eindelijk: The Ghost Of Orion.

Opvallend is de positie van de drummer in My Dying Bride. Daar ligt waarschijnlijk ook een reden van het lange wachten. De teruggekeerde drummer Shaun Steels verdween ook weer uit de line-up wegens onoplosbare redenen met betrekking tot het drummen. In Jeff Singer werd een waardig vervanger gevonden. Juist, Jeff Singer die ook nog een poos bij Paradise Lost het drumwerk heeft verzorgd.

Deze nieuwe langspeler van My Dying Bride telt acht tracks. Samen genereren zij een klein uur aan muziek. Twee tracks daarvan passeren de grens van de tien minuten. Dat zijn ‘The Long Black Land’ en ‘The Old Earth’. Afsluiter ‘Your Woven Shore’ is de vreemde eend in de bijt. Die track duurt maar net iets meer dan twee minuten. Het laat zich al raden, dit is geen normale song, maar een soort van outro van The Ghost Of Orion, om de plaat een beetje te laten landen. Misschien niet geheel nodig, maar het past wel binnen de sfeer van My Dying Bride.

The Ghost Of Orion opent met ‘Your Broken Shore’. Dat nummer was vooraf al als single gelanceerd en zorgt er direct voor dat de liefhebber van de death/doom er goed voor gaat zitten. My Dying Bride trilt met elke noot door tot op het bot. De intense vocalen van Aaron Stainthorpe zorgen ervoor dat men het gevoel krijgt dat de schijf het beste in een donkere kamer met alleen kaarslicht beluisterd moet worden. Een goed glas rode wijn is daarbij een aanrader. My Dying Bride betovert als vanouds de luisteraar.

Eén van de hoogtepunten van de plaat, als men tenminste kan spreken van hoogtepunten op een plaat vol sterke nummers, is ‘The Old Earth’. De langste track van The Ghost Of Orion wordt vooraf gegaan door de titeltrack, welke een rustiek spel in een drie-vierde maat is. Daarna bouwt My Dying Bride zeer gestaag het nummer op. De kunst van het niet overdadig strooien met noten begrijpt deze band nog steeds als geen ander.

My Dying Bride heeft de fans van de death/doom lang laten wachten, maar dan heeft men ook wat. The Ghost Of Orion is een zeer intense, donkere plaat op een wijze zoals My Dying Bride kan. De heersers van de death/doom zijn ongrijpbaar voor eventuele kapers op de kust.  

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén