White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

My Dying Bride komt met vijftiende studioplaat

Leestijd: 2 minuten

Dat leest men inderdaad goed. My Dying Bride, geroemd om hun kunsten in de hoek van de death-doom, gaat met een vijftiende studioplaat komen. Die release zal A Mortal Binding gaan heten. A Mortal Binding gaat op 19 april uitkomen via Nuclear Blast.

Van die nieuwe studioplaat heeft My Dying Bride, om het nieuws nog even extra te accentueren, een eerste single online gezet. Dat nummer heet ‘Thornwyck Hymn’. Aan de hand van regisseur Daniel Gray is er ook een passende video bij geschoten. Daardoor is die nieuwe single niet alleen op de streamingsdiensten te luisteren, maar ook visueel te genieten. Check dat hieronder dus.

Reactie

My Dying Bride’s Aaron Stainthorpe laat hierover het volgende weten. “Set upon the rugged coast of Yorkshire, Thornwyck village has spent an eternity being haunted by the chill waters that wash it’s shore – and the hidden folk who dwell in the salty depths. Woe betide anyone who fares into the briny sea, or even steels to close to it’s edge for they may never set foot back on mother earth”

A Mortal Binding gaat de opvolger worden van het alweer uit 2020 komende The Ghost Of Orion. Overigens zag in dat jaar de EP Macabre Cabaret ook nog het licht, evenals dat er in 2022 ook nog een liverelease verschenen is. De nieuwe studioplaat van My Dying Bride betekent echter ook de terugkeer van Dan Mullins in de band. Deze drummer was ook tussen 2007 en 2012 van de partij.

Ongetwijfeld gaat er tussen nu en de releasedatum nog meer nieuws rondom dit album verschijnen. Dan kan dat natuurlijk hier gelezen worden.

My Dying Bride 2024

Tracklist A Mortal Binding

01. Her Dominion
02. Thornwyck Hymn
03. The 2nd of Three Bells
04. Unthroned Creed
05. The Apocalyptist
06. A Starving Heart
07. Crushed Embers

MY DYING BRIDE ONLINE

Website
Facebook

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén