White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Samael – Passage – Live

Leestijd: 2 minuten

Als het gaat om trouwe krachten uit de Zwitserse metalscène, is Samael een van de bands die snel genoemd zal worden. De groep vuurt hun door black metal beïnvloede industrial met Zwitserse precisie op de luisteraar af. Recentelijk heeft de band een tournee ter ere van Passage gedaan, om het vijfentwintigjarig jubileum van die plaat te vieren. Daar zijn opnames van gemaakt en via Napalm Records brengt Samael die dan ook uit onder de noemer Passage – Live.

Samael

Het was eind jaren ’80 van de vorige eeuw toen Samael haar oorsprong vond. Vorph en Xy sieren nog steeds de line-up, maar de andere helft van de band heeft nog maar een paar jaar ervaring in de line-up. Drop zit er sinds 2015 in, eerst als bassist en later als gitarist. Als bassist heeft men sinds 2020 Ales in de gelederen.

Passage  was in de zomer van 1996 het punt waarop voor de wereld duidelijk werd dat Samael met de drummachine en keyboards toch echt de industrial de boventoon ging laten voren. Het duistere van deze groep bleef wel behouden, waardoor de black metal van weleer niet geheel opzij werd gezet.

Passage – Live

Deze liverelease start met de intro ‘Passage’ om vervolgens de tracklist aan te houden zoals men ook gewend is van de studioplaat. In dat opzicht zijn er geen verrassingen, en, misschien ook wel helaas, geen extra’s in de zin van andere tracks die zijn toegevoegd. Toch haalt dat de essentie van deze release niet naar beneden. De kwaliteit en intensiteit waarmee de tracks van Passage door Samael worden voorgeschoteld, onderstreept dat.

‘Moonskin’ en het meeslepende ‘Chaos Race’ onderstrepen dat. Dat men ook nog oog heeft voor de fans, zowel door gesproken woorden als door de positie in de mix, geeft Samael op Passage – Live de thuisgenieter ook echt het live gevoel mee. ‘Born Under Saturn’ is daar een goed voorbeeld van, terwijl eigenlijk, mede door die eerder aangehaalde intensiteit, dit voor het geheel geldt.

Samael viert met Passage – Live meer dan alleen dat die plaat vijfentwintig was geworden en die track live gevierd werden. Deze Zwitsers bewijzen de door black geïnspireerde industrial een grootse dienst, wat het is duidelijk dat deze plaat er nog steeds toe doet en dat Samael ook in de hernieuwde line-up dit goed laat blijken.

Samael - Passage - Live

Tracklist Passage – Live

1. Passage
2. Rain
3. Shining Kingdom
4. Angel’s Decay
5. My Saviour
6. Jupiterian Vibe
7. The Ones Who Came Before
8. Liquid Soul Dimension
9. Moonskin
10. Born Under Saturn
11. Chosen Race
12. A Man in Your Head

Samael online

WEBSITE
FACEBOOK
INSTAGRAM
X

NAPALM RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén