White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Wednesday 13 – Necrophaze

Toen in 2013 de langspeler The Dixie Dead uitkwam, is een patroon geboren. Die plaat kwam twee jaar na zijn voorganger uit. Sindsdien brengt rocker Wednesday 13 om de twee jaar een nieuwe studioplaat uit. Gezien in 2017 Condolences uitkwam, is het niet gek dat de nieuwe schijf nu voor de deur staat. Via Nuclear Blast komt Wednesday 13 met Necrophaze.

Wednesday 13 rockt er op deze nieuwe langspeler er weer lustig op los, geheel binnen zijn eigen signatuur. Necrophaze is in dat opzicht qua sound ook niet echt een verrassing, meer een nieuwe bevestiging dat deze rocker een vleugje shock niet schuwt. Dat begint natuurlijk al met zijn voorkomen, zijn vocalen en de lyrics. Het mysterieuze ‘Necrophaze’, waarmee de schijf opent, laat daarbij ook horen dat hij oog heeft voor het concept. Dat wordt ook onderstreept met ‘Necrophaze Main Theme (End Credits)’.

De rock van Wednesday 13 is vooral te omschrijven als pakkend. ‘Monster’ is daar een sterk voorbeeld van. De ritmes zwepen op, terwijl het refrein erg makkelijk op te pikken is. De vrouwelijke vocalen die als verrassing mee komen doen, zorgen voor een geheel eigen laag in de muziek. Die vocalen zijn van niemand minder dan Cristina Scabbia van Lacuna Coil. ‘Bury The Hatchet’ is een ander voorbeeld van de toegankelijkheid van Wednesday 13. Hoewel hier meer tempo in zit, blijft het een mooie manier om het publiek in te pakken.

Wednesday 13 heeft met zijn nieuwe langspeler laten horen dat hij na al die jaren in het vak nog steeds weet hoe creepy rocksongs in het vat gegoten moeten worden. Necrophaze ligt gewoon in de lijn van wat men gewend is. Standvast dus.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén