White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Sigh – LIVE: THE EASTERN FORCES OF EVIL 2022

Leestijd: 3 minuten

Als het om cultbands gaat in de wereld waar de black en experimentele metal elkaar kruisen, dan is Sigh uit Japan een naam die snel genoemd zal worden. Dit duistere gezelschap heeft naar aanleiding van een show in hun thuisland een mooi document voor de fan in petto. Via Peaceville Records komt Sigh namelijk met Live: The Eastern Forces Of Evil 2022.

Sigh

De Japanse band is ontstaan in 1990 en in 1997 kwam het gezelschap met The Eastern Forces Of Evil: Live ’92-’96. Eigenlijk krijgt die plaat nu een opvolger, al zijn de tijden natuurlijk wel veranderd. Inmiddels is bijvoorbeeld met Shiki de twaalfde langspeler uit. Dat album is in 2022 uitgekomen en wordt tijdens deze release ook nog aangehaald.

Live: The Eastern Forces Of Evil 2022

De nieuwe liverelease van Sigh komt uit als CD/DVD, op vinyl en digitaal. De eerste variant kent de meeste tracks, gezien daar ook nog twee bonustracks bij staan. Bij die bonustracks hoort de live cover van ‘Evil Dead’, natuurlijk van Death. Sigh is namelijk live niet vies van een covertje erin te gooien, want ook bijvoorbeeld Venom wordt wel eens aangedaan op de bühne. Echter, ook de liveversie van ‘Satsui’, van Shiki, mag er zijn. Die ontbreken dus op de vinylversie.

Deze show werd gespeeld als viertal. Mirai Kawashima is als bassist en vocalist het brein van deze band en voert ook op het podium de band aan. Toch is het Dr. Mikannibal die in het midden staat. Zij is naast vocalist, wat vaak een mooi contrast geeft met de stem van Kawashima, ook de saxofonist en bovenal weet zij als een soort van demonische, opzwepende, soms wulpse en woedende geisha alles en iedereen te entertainen. Gitariste Nozomu Wakai completeert de voorgrond en neemt regelmatig ook nog vocalen voor haar rekening. De drummer van dienst is de gemaskerde Takeo Shimoda.

Sigh 2023

Start die men grijpt

Sommige bands hebben een show waar je langzaam ingezogen wordt, anderen knallen er direct vol in. Dat laatste is bij Sigh min of meer het geval, terwijl het ergens middels de opening ook iets van het eerste weg heeft. Het blok met de instrumentale opener ‘Touji No Asa’, ‘A Victory Of Dakini’, ‘Purgatorium’ en ‘The Transfiguration Fear’ zet alles direct in vuur in vlam, wat in de opening ook letterlijk voor het boek dat Dr. Mikannibal vast heeft, geldt. Deze tracks onderstrepen ook de veelzijdigheid van de band. De black metal voert de boventoon, maar ook de heavy metal van weleer als de psychedelische kant van de muziek laten hun sporen na. In ‘The Transfiguration Fear’, waar de saxofoon ook voor het eerst gegrepen wordt, lijkt het alsof Venom, Judas Priest, Deep Purple en Focus samen zijn gegaan.

In deze goed vastgelegde show, waarbij zowel het haarfijne beeld als het messcherpe geluid erg fijn zijn voor de beleving, schotelt Sigh een breed scala uit hun oeuvre voor. De band put uit hun meer dan dertigjarige bestaan om zowel in het Engels als in het Japans hun metal aan de schenen van de metalhead te leggen. Het ene moment gebeurt dat slepend, terwijl op andere momenten juist opzwepend en zelfs middels frivool gitaarspel het bewegen gestimuleerd wordt.

De Japanse occulte metalband Sigh heeft met Live: The Eastern Forces Of Evil 2022 een liverelease die hun cultstatus alleen maar meer zal doen groeien. Zowel qua muziek als performance is dit een uniek document van deze band.

Sigh - The Eastern Forces of Evil 2022

TRACKLIST LIVE: THE EASTERN FORCES OF EVIL 2022

 1. OPENING-Touji No Asa (live)                  [01:31]
 2. A Victory of Dakini (live)                           [05:59]
 3. Purgatorium (live)                                       [04:48]
 4. The Transfiguration Fear (live)              [04:00]
 5. Kuroi Kage (live)                                           [07:46]
 6. Shingontachikawa (live)                            [04:51]
 7. Mayonaka no Kaii (live)                             [05:39]
 8. Shoujahitsumetsu (live)                            [03:54]
 9. The Soul Grave (live)                                   [04:04]
 10. Introitus (live)                                                [03:04]
 11. Inked In Blood (live)                                   [03:07]
 12. Me-Devil (live)                                               [03:06]
 13. Satsui (live)                                                     [04:27]
 14. Evil Dead-ENDING (live)                           [04:07]

SIGH ONLINE

Website
Twitter
Bandcamp
Instagram
Facebook

PEACEVILLE RECORDS ONLINE

Website
Webstore
Facebook
Twitter
Instagram

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén