White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Tankard – For A Thousand Beers

Leestijd: 2 minuten

Tankard moet gevierd worden. Dat kan niet alleen gesteld worden omdat de band nu eenmaal affiniteit met bier heeft, maar ook omdat het verhaal van Tankard veertig jaar geleden begon. Daarom brengt BMG de jaren van Tankard bij Noise Records op een mooie wijze opnieuw uit. For A Thousand Beers viert die veertig jaar Tankard namelijk.

Tankard

De Duitse thrash metal legendes van Tankard zullen tot in de eeuwigheid verbonden zijn aan bier en Frankfurt. Dat laatste wordt niet onder stoelen of banken gestoken, want Tankard en voetbalclub Eintracht Frankfurt zijn ook voor altijd een eenheid. Dat blijkt onder meer uit een release waarop Tankard Eintracht Frankfurt bezingt en dat zij ook bijvoorbeeld voor de bekerfinale jaren terug een bemoedigend optreden gaven.

Inmiddels geldt dat Tankard al lang niet meer bij Noise Records zit, maar dat de groep nog wel zeer actief is. Sterker nog, er komt een nieuwe studioplaat aan. Daarop zal de thrash ongetwijfeld weer gevierd gaan worden, want samen met Kreator, Sodom en Destruction vormen zij de Big Teutonic Four. Metalheads snappen waarom.

For A Thousand Beers

Deze boxset komt in twee varianten uit: met vinyl of cd. De box, welke als een heus bierpakket vormgegeven is, kent in de vinylversie zeven schijven die elk een speciale print kennen. Daarbij komt ook een DVD met ook nog het nodige bonusmateriaal. De cd-versie kent in plaats van zeven vinyls zeven cd’s. De verpakking is echter er niet minder om.

Op de zeven schijven staan de cd’s en ep’s die ten tijden van hun tijd bij Noise Records zijn uitgekomen. Dat betekent dat onder andere Zomie Attack, Chemical Invasion en The Morning After uitgebreid te genieten zijn. Dit geldt ook voor de ep’s Alien en The Tankard/Aufgetankt. De vurige thrash metal blijkt nog steeds perfect voor de metalhead. ‘Minds Of The Moon’, welke het pakkende karakter van Tankard onderstreept, zal er bijvoorbeeld bij velen direct goed in gaan.

Fat, Ugly & Live

In de tijdspanne van de bovengenoemde releases, kwam er ook de video Fat, Ugly & Live uit. Die is ook op dvd toegevoegd. De show, opgenomen in Oost-Berlijn, laat duidelijk de spirit van die tijd zien. Dat komt niet alleen door de beeldverhouding en de kwaliteit, maar ook door de typische tijdsgeest die duidelijk aanwezig is.

Dat geldt ook voor de toegevoegde show die opgenomen is in 1987 in Dynamo, te Eindhoven. Voor de kwaliteit moet men deze show niet gaan kijken, maar voor de nostalgie wel. De shows onderstrepen wel de energie waarmee Tankard de shows speelt, evenals het sterke thrash en bier-gehalte in de muziek.

For A Thousand Beers zet de vroegere jaren van Tankard mooi gebundeld in het zonnetje. De fans zullen in hun nopjes zijn met deze uitgebreide box. Vele uren aan vermaak gegarandeerd.

Tankard - For A Thousand Beers

Tankard online

Website
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén