White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Derrick Green (Sepultura) – Podium Duycker, Hoofddorp

De aankondiging kwam als een mooie verrassing: Derrick Green naar Podium Duycker te Hoofddorp. De zanger van Sepultura kwam op donderdagavond 10 oktober een masterclass zingen geven. Gezien de populariteit van die band, kon het wel eens druk worden. White Room Reviews was erbij.

Terwijl in het cultuurgebouw de theaterzaal flink vol stroomt, in het café een bandje speelt, moet de ingang van de zaal waar Derrick Green zou gaan spelen gezocht worden. Haast verborgen aan het eind van de gang stond onopvallend iemand opgesteld. De massale toestroom bleef uit. De kleine zaal van Podium Duycker was eigenlijk nog te groot. Tien mensen stonden daar binnen. Hoe dat kwam? Misschien door de prijs van de entree. Een andere reden kon er haast niet zijn.

Toen even na acht uur de grote verschijning op het podium kwam, was zijn tevreden lach, ondanks de zeer matige opkomst, toch gelijk zichtbaar. Van de mensen die er waren, was er ook maar een enkeling die zelf zong in een band. De frontman van Sepultura vertelde uitgebreid over zijn entree in de wereld van de muziek. Daarbij viel op dat Derrick Green niet alleen oog had voor metal. Al was hij ook erg onder de indruk van onder andere Bad Brains, samen met vrienden leende hij zijn stem ook voor hele andere stijlen. Dat hij voor shows nooit alcohol drinkt, rookt of honing gebruikt en juist wel uitgebreid oefeningen voor zijn stembanden doet, draagt bij dat hij nog nooit een show heeft moeten afzeggen vanwege stemproblemen. Die stem zou ook zomaar een blockbuster in de bioscoop kunnen aankondigen.

Natuurlijk ging het ook uitgebreid over Sepultura. De band, die net heeft aangekondigd in 2020 met de opvolger van Machine Messiah te komen, had eerst in Max Cavalera een typische frontman. Na verschillende mensen op auditie te hebben gehad, waren de leden onder de indruk van Derrick Green. Inmiddels is hij niet meer uit de line-up weg te denken. Hij is er voor naar Brazilië verhuisd en heeft Portugees geleerd.

Hij had ook oog voor het publiek. Nadat deze tijdens zijn masterclass ook uitgebreid vragen hadden mogen stellen, kwam hij na de show van het toneel af, om gezellig met de aanwezigen te gaan praten. Dat siert een man die niet alleen oog heeft voor detail in de muziek, maar ook voor zijn fans. Een mooie, waardevolle avond.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén