White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Acrid – Interview

Het nieuws kwam als een geschenk uit de spreekwoordelijke hemel vallen: Musicon verwelkomt weer bands die voor een klein aantal bezoekers gaan spelen. De eerste band echt heavy band is het Haagse Acrid. Dat vormde een mooie reden om hen aan de tand te voelen over deze eerste post-corona-show.

WRR: Hoe voelt het om weer te mogen spelen en dan ook als de eerste metalband Musicon te betreden?

Claus (Gitaar): Weer spelen is natuurlijk niets anders dan heerlijk! En als eerste metalband in Musicon een hele eer.
Paul (Bas): Heerlijk om weer te kunnen spelen en de verbinding naar andere muziekliefhebbers te kunnen leggen. Heel speciaal dat we als eerste spelen en dat de tent uitverkocht was voordat we daar erg in hadden! Michel (Zang): Lekkah!
Frank (Drums): Heerlijk! En erg leuk dat we als eerste metalband verkozen zijn.
Mark (Gitaar): Ja geweldig, we hebben er rete veel zin in! We zijn blij dat we gevraagd zijn, want wij wilden ook weer graag de planken op na zo’n stilte!

WRR:  Zijn de voorbereidingen nu anders voor deze show door de huidige situatie m.b.t. corona?

Claus: Eigenlijk niet. We kunnen alweer even de oefenruimte in.
Paul: Niet echt. We hebben zelf een lange tijd niet als band kunnen spelen, dus we hebben wat schade in moeten halen. Maar we hebben ook rood gehad om aan nieuw materiaal te werken. De uitdaging is nu om zoveel mogelijk daarvan strak met te kunnen zetten de 17e!
Michel: We kunnen gelukkig weer oefenen. Dus nee.
Frank: In principe niet, alhoewel we wel een aantal maanden niet hebben kunnen repeteren. Sinds een maand kan dat gelukkig weer, dus we zijn inmiddels weer redelijk ingespeeld.
Mark: Qua repeteren niet echt, ook al moesten we zeker weer even inkomen. Maar we hebben een extra lange set voorbereid met veel nieuw materiaal, dus lekker rustig inkomen zit er niet in, we moesten meteen aan de slag!

24 en meer

WRR: Er mogen 24 betalende bezoekers aanwezig zijn. Wat verwachten jullie hiervan? Kan dezelfde energie gedeeld worden met het publiek?

Claus: Maakt niet uit. Knallen doen we toch wel.
Paul: Het zal vast ik anders zijn, maar er zit 4 maanden opgebouwde energie in iedereen, als die in 1 keer vrij komt kan het dak er alsnog af! 🤘🏻 Michel: Het is voor iedereen nieuw om met zo’n format te werken. Maar ik verwacht dat de 24 bezoekers net zo hongerig voor een gig zijn als wij. Dus komt helemaal goed.
Frank: De kaartjes waren snel uitverkocht, dus we verwachten dat de mensen die aanwezig zijn er net zoveel zin in hebben als wij.
Mark: De 24 die komen komen met een heel specifiek doel, en voor de meeste zal het ‘t eerste concert zijn sinds maart, dus dat zit qua energie wel goed, verwacht ik. Ik ben wel heel benieuwd, het zal zonder meer een bijzondere gebeurtenis worden.

WRR: Hoe zijn jullie als muzikanten deze maanden doorgekomen?

Claus: Bestaande nummers uitschrijven en nieuwe tracks produceren.
Paul: Thuis gewerkt aan techniek, beetje muziektheorie ververst, gespeeld om de vingers soepel te houden en natuurlijk gewerkt aan nieuw materiaal voor ons volgende album!
Michel: Ik heb lekker kunnen werken aan songteksten en zang voor ons nieuwe album. En 1 keer per week effe een Google Meet met ACRID.
Frank: Repeteren kon een tijd niet, dat was natuurlijk wel een domper. We zijn gewend om elke week te spelen, dat begint na een tijdje toch wel te kriebelen.
Mark: Eerlijk gezegd heb ik ivm mijn werk te weinig tijd kunnen besteden aan mijn instrument, maar ik ben zeker veel bezig geweest met de band-zaken die achter de schermen plaatsvinden 🙂

Tot slot

WRR: Waarom moet de metalhead bij deze show van ACRID in de Musicon zijn?

Claus: De beste manier om de afgelopen 4 maanden heel snel te vergeten! Paul: Duh…
Michel: Mocht ie nog willen komen dan is dat helaas niet mogelijk, want uiteraard zijn alle 24 kaartjes weg 😉
Frank: Het gaat een super avond worden, en sowieso moet het gevierd worden dat er weer live muziek geprogrammeerd kan worden!
Mark: We gaan dus een paar splinternieuwe nummers spelen in een extra lange set, dus dat is zeker de moeite waard! Daarnaast zou het zomaar voorlopig het laatste optreden kunnen zijn totdat ons nieuwe album af is, want daar gaan we ons direct daarna volledig op richten. Tot de 17e!

ACRID ONLINE

Bandcamp 
Instagram
Youtube
Soundcloud
Facebook

78 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén