White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Voyager – Ghost Mile (Re-Issue)

Als een album origineel in 2017 uitkomt en er in 2020 al een heruitgave van plaats vindt, dan betekent dat wel iets. Dat geldt zeker voor Ghost Mile van het Australische Voyager. Die band ziet namelijk via Season of Mist hun release opnieuw uitkomen. En dat is inderdaad niet zomaar.

Waar Ghost Mile in 2017 nog in eigen beheer als cd-versie verspreid werd, komt de plaat nu voor het eerst uit op vinyl. Daarbij komt er ook een digipak-versie. Die heruitgave telt drie bonustracks bovenop de tien tracks die er origineel op te vinden zijn. Die bonustracks staan overigens weer niet op de vinylversie.

Voyager

De uit Perth afkomstige band is in 1999 opgericht. Muzikaal kan de groep gevonden worden in de hoek waar de progressieve invloeden in de metal niet geschuwd worden. Daarbij kan gedacht worden aan Dream Theather en Threshold als referentie. Voyager heeft inmiddels zeven langspelers en vier singles op haar naam staan.

De eerste tien tracks zijn zoals aangehaald is, hetzelfde als het origineel. Dat betekent dat Voyager de luisteraar in weet te pakken met tracks als ‘Ascension’, ‘Ghost Mile’ en ‘Lifeline’. Die laatste heeft ergens ook nog een vleugje van de progressieve kant van Fear Factory rondzweven.

Bonustracks

De heruitgave heeft dus als extra’s drie bonusnummers. Daar presenteert Voyager zich middels drie live-nummers. Deze tracks zijn opgenomen gedurende ProgPower in het jaar dat Ghost Mile uit is gekomen. De titeltrack van deze plaat wordt dan ook in een zeer mooie live-uitvoering gespeeld. Het nummer duurt direct een stuk langer dan de studioversie.

De andere twee tracks stammen van eerder uit de carrière van Voyager. ‘The Meaning Of I’ is origineel te vinden op de gelijknamige plaat uit 2011. Voor ‘Lost’, waarin men een bijzondere uitstap in de muziek doet, moet men nog twee jaar eerder zijn. Dat nummer staat namelijk op I Am The Revolution uit 2009. Naast het feit dat deze twee tracks ook in een ijzersterke versie live worden gespeeld, is ook de interactie tussen de band en het publiek goed te horen. Dat is ook een kwaliteit die lang niet elke band in deze tak van sport bezit.

Season of Mist doet er goed aan om deze schijf zowel op vinyl als middels een digipak uit te brengen. Voyager komt namelijk met de kwaliteit van progressieve metal die alleen bij de groten in het genre gevonden worden. Op deze manier komt Voyager op een mooie wijze weer in de picture.

Voyager online

Facebook
Website
Youtube
Twitter
Instagram

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén