White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Katwijkse tech-death band Spectrum Of Delusion komt met album via THe Artisal Era

Leestijd: 2 minuten

Als 11 september van dit jaar de wereldwijde focus ineens op Katwijk gericht is, gaat dat te maken hebben met Spectrum Of Delusion. Die band, welke in de hoek van de tech-death te vinden is, gaat dan hun nieuwe langspeler uitbrengen. Dat heeft het desbetreffende label bekend gemaakt.

Dat label is The Artisan Era. Die platenmaatschappij staat bekend om een fijne selectie aan diverse metalbands. Via dat label komt dit Nederlandse vijftal dus met Neoconception. Dat wordt na debuutplaat Esoteric Entity de tweede langspeler van Spectrum Of Delusion. Die eerste schijf verscheen in 2017, vier jaar na de oprichting van de band.

Neoconception zal in het totaal dertien tracks gaan tellen. Het album duurt daarmee iets meer dan veertig minuten. Ja, het is dus een schijf die ook prima op vinyl geperst kan worden. Of dat gebeurt, is bij de ondergetekende nog niet bekend.

Er is al een tipje van de sluier opgelicht. Spectrum Of Delusion heeft al een albumtrailer online gezet. Check die hieronder. De coverart is verder naar beneden in dit artikel te vinden.

https://www.youtube.com/watch?v=KEBM7-Ihkac&feature=youtu.be

Gastmusici

Op Neoconception verwelkomt Spectrum Of Delusion een tweetal aan gastmuzikanten. Nick Padovani speelt gitaar op een aantal nummers. Hij is bekend van Equipoise en Virtual Depravity. Disavowed-vocalist Robbert Kok komt ook nog lekker meebrullen.

Naast deze twee muzikanten zijn er ook nog een paar mensen die hun stem hebben geleend. Zij verzorgen de voice-overs op dit album. Dit zal het album nog meer vorm geven. Neoconception is dan ook een conceptalbum.

De band over dit album

“Neoconception quite literally and figuratively stands for the start of something new. Story-wise, we don’t want to reveal too much. People should have fun reading the lyrics, listening to the voice acting, and piecing all the information together themselves. To shed a little light on the story though, it is about the experience of a person whose reality suddenly turns defunct, the world events that follow, and the person in question’s journey of dealing with it.”

Tracklist Neoconception

01. Downfall
02. Defunct Reality
03. Animosity
04. Pointless Endeavor
05. Torment of Being
06. Welcome Death
07. Await the Transition
08. Into Another Formation
09. Bringing Serenity
10. Destruction
11. Through Mankind’s True Ambition
12. To Tower Over All Other
13. Alone

Spectrum Of Delusion online

Bandcamp
Facebook
Instagram

The Artisan Era online

Website
Facebook
Youtube
Bandcamp

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén