White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Airforce naar Pitch Black Records voor nieuwe plaat

Leestijd: 2 minuten

De Britse band Airforce gaat met een nieuwe plaat komen. De veteranen van de rock gaan op 4 september de langspeler Strike Back uitbrengen. Die plaat gaat uitkomen via het van Cyprus afkomstige Pitch Black Records. Dat heeft die platenmaatschappij via zijn kanalen bekend gemaakt.

Strike Back is de opvolger van de langspeler Judgement Day. Die plaat komt alweer uit 2016. Daarna bracht Airforce nog wel enkele EP’s uit. Die releases zijn allemaal nog verschenen via WatchOut Records. Die platenmaatschappij draaide de afgelopen jaren vooral om deze band.

Airforce

Airforce vond zijn oorsprong al in de jaren ’80 van de vorige eeuw. De heavy metal van de groep valt in de lijn van de NWOBHM. Drummer Doug Sampson kan men ook kennen van zijn periode in Iron Maiden. Dat geldt alleen voor de echte kenners, want al voor de eerste langspeler was hij al uit de band.

Deze Britten kennen wel een bijzondere carrière. De band ging al voor de millenniumwisseling uiteen. Pas een ruim decennium later werd de band opnieuw gevormd. Inmiddels is Flavio Lino de nieuwe troef. Deze getalenteerde zanger past precies in het straatje van Airforce.

Paul Di’Anno

Op Strike Back gaat Airforce ook nog een bijzondere gastmuzikant verwelkomen. Niemand minder dan Paul Di’Anno, waarmee Sampson nog in Iron Maiden speelde, komt een bijdrage op Strike Back leveren. Daarbij komt er ook weer een mooie manier voor Paul Di’Anno om zijn stem weer te laten spreken.

Tracklist Strike Back

1. Fight
2. Die for You
3. Son of the Damned
4. The Reaper
5. Finest Hour
6. Don’t Look in Her Eyes
7. I Feel Your Pain
8. War Games
9. Band of Brothers
10. The War Inside
11. Faith Healer

Airforce online

www.airforceuk.co.uk
www.facebook.com/chop.airforce
www.instagram.com/airforcebanduk
www.youtube.com/channel/UC5fjq1v3Ua2ryPne9GUSKvA

Pitch Black Records online

www.pitchblackrecords.com
www.facebook.com/pitchblackrecords
www.pitchblackrecords.bandcamp.com

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén