White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Airforce – Strike Hard

Leestijd: 2 minuten

De Britse band Airforce heeft een speciale link met Iron Maiden. Dat geldt niet alleen voor de muziek, maar ook voor de samenstelling van de band. Airforce vond zijn oorsprong in de jaren ’80, maar werd pas een aantal jaar terug weer opnieuw opgericht. Toen kwam er een compilatieplaat uit. Nu komt Airforce via Pitch Black Records met Strike Hard, de eerste echte langspeler.

Airforce en Iron Maiden

Het verhaal van Airforce begint eigenlijk als Steve Harris, bassist en brein van Iron Maiden, Doug Sampson aan Chop Pitman voorstelt. Chop is een goede vriend van Harris en hij zocht nog een drummer. Sampson was de originele drummer van Iron Maiden. Dat hij de nwobhm goed in de vingers had, had hij bij Iron Maiden al laten horen. Airforce bracht echter nooit een langspeler uit, ging uit elkaar en kwam dus pas onlangs weer samen.

Paul en Paul

Om de link met Iron Maiden nog verder te verduidelijken: in 2019 nam Air Force het nummer ‘Band Of Brothers’ op met Paul Mario Day op zang. Juist, die geldt ook als lid van Iron Maiden in de begindagen. Anderzijds is het ook nog zo dat Paul Di’Anno op Strike Hard een nummertje met Airforce mee komt zingen. ‘Don’t Look In Her Eyes’ is daardoor een mooi meerstemmig nummer.

Toch gaat het bij Airforce niet om Iron Maiden of de band met die band. Het gaat om heavy metal zoals men die graag hoort. Muzikaal zijn er door de vocalen van Flavio Lino nog wel meer parallellen te trekken met Iron Maiden, doordat zijn stem aan die van Bruce Dickinson doet denken.’Finest Hour’ en ‘Fight’ zijn tracks die dat goed laten horen. Als de band het tempo wat laat zakken, blijkt dat Airforce de heavy metal ook op een meer slepende manier lekker kan laten klinken.

Alles wat bij heavy metal hoort in de muziek zit in de muziek van Airforce. Wie Strike Hard hoort, zal zich afvragen waarom deze band het nu pas voor elkaar heeft gekregen om met de eerste langspeler te komen. Strike Hard staat voor klassieke, sterke nwobhm!

Airforce Strike Hard

Tracklist Strike Hard

1. Finest Hour
2. The Reaper
3. Son of the Damned
4. The War Inside
5. Band of Brothers
6. Fight
7. Feel your Pain
8. War Games
9. Don’t Look in Her Eyes
10. Die for You
11. Faith Healer

Airforce online

Facebook

Pitch Black Records online

Website
Facebook
Bandcamp

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén