White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Alan Parsons komt met zijn Live Project naar 013

Leestijd: < 1 minuut

Legendarisch muziek icoon Alan Parsons komt met zijn Live Project naar de Main Stage van 013! Op 19-jarige leeftijd kwam Parsons bij Abbey Road Studios terecht, waar duidelijk werd dat hij in het werken met geluidsopnames excelleerde.

Parsons had het geluk dat hij hier als assistent-engineer mocht meewerken aan de laatste twee album van The Beatles en vandaar ging zijn carrière als een speer. Hij produceerde o.a. Ambrosia, The Hollies en Pink Floyd’s ‘Dark Side Of The Moon’.

In 1975 ontmoette hij Eric Woolfson, waarmee hij The Alan Parsons Project startte. In samenwerking met verschillende sessiemuzikanten bracht het duo een paar geweldige studioalbums uit vol bijzonder aanstekelijke en piekfijn geproduceerde progrock. Bekendste worp is natuurlijk ‘Eye In The Sky’ met de titeltrack als grootste hit. Parson’s soloplaat ‘A Valid Path’ uit 2004 bracht hem dat jaar naar 013. Nu, 15 jaar later, is er eindelijk een opvolger: ‘The Secret’, waarmee hij ook weer terugkeert in Tilburg op woensdag 14 augustus. Een must see voor elke progressive rockliefhebber.

Meer info: www.013.nl

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén