White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Heather Nova – Pearl

Het is vijfentwintig jaar geleden dat de van Bermuda afkomstige singer-songwriter Heather Nova met haar doorbraakalbum Oyster kwam. Sindsdien heeft ze dame niet stilgezeten. Deze muzikant, die ook dichteres is en veel met goede doelen bezig is, komt met haar tiende studioalbum. Via V2 Records komt Heather Nova met Pearl.

De elf nummers op Pearl laten horen dat deze zangeres, die voor het grote publiek niet alleen van haar fijne albums gekend kan worden, maar ook van shows op Pinkpop, Lowlands, Rock Werchter en haar samenwerking met Bløf, nog steeds haar mooie stem bezit. ‘All The Rivers’ laat dat goed horen. Heather Nova klinkt bijna emotioneel op een zowel intense als ingetogen manier. Dat laatste past ook bij het karakter van haar akoestische muziek. ‘Rewild Me’ en het breekbare ‘After All This Time’ zijn daar ook goede voorbeelden van.

Op Pearl blijkt dat muziek maken zo makkelijk kan lijken, maar dat het ondertussen ook zo gecompliceerd is. Pearl is namelijk geen eenzijdige plaat en het geluid is constant goed, de noten zijn raak. Dat laatste valt op in ‘Just Kids’. De aangeslagen tonen van de electrische gitaar, die subtiel in de mix liggen, zijn raak. Daarnaast geldt dat dit nummer bijna op een intense manier opzwepend is, terwijl ‘Over The Fields’ juist het akoestische liedje meer centraal heeft staan. Die afwisseling is op een uiterst goed gedoseerde manier vormgegeven.

Het mag dan wel vijfentwintig jaar na Oyster zijn, Heather Nova heeft aan kwaliteit niks ingeboet. Zowel de muziek als de stem zijn van uitzondelijke kwaliteit. Deze dame blijft met Pearl aan de top.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén