White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Amorphis als zeer bijzondere openingsact mee met Nightwish

Leestijd: 2 minuten

Tweeledig nieuws uit kamp Nightwish. Allereerst kondigt de band Amorphis aan als ‘special guest’ tijdens zijn Europese najaarstournee. Die gaat op 16 november 2020 van start in Noorwegen en strijkt op 23 en 24 november neer in Amsterdamse Ziggo Dome voor twee reeds uitverkochte shows en op 26 november in Lotto Arena te Antwerpen.

Deze optredens zullen in het teken staan van het aanstaande dubbelalbum ‘HUMAN. :II: NATURE.’, dat op 10 april verschijnt via Nuclear Blast. Eerder werd de Finse industriële metalband Turmion Kätilöt al aangekondigd als support-act. Met Amorphis erbij blijft het een compleet Fins metalfeest, maar dan mét de Nederlandse trots Floor Jansen als stralend middelpunt, bij een breder publiek bekend geworden dankzij televisieprogramma Beste Zangers.

WORLD LAND TRUST
Daarnaast is Nightwish een samenwerking aangegaan met de internationale non-profitorganisatie World Land Trust, die zich inzet voor natuurbehoud. Een logische keuze, aangezien Nightwish’ nieuwe, negende studioalbum ‘HUMAN. :II: NATURE.’ in het teken staat van de relatie tussen mens en natuur. Dit heeft Nightwish op plaat in een bijzonder concept gegoten. Het dubbelalbum telt enerzijds een meer regulier maar bijzonder sterk symfonisch metal-album. De tweede schijf bestaat uit één enkel grotendeels instrumentaal symfonisch werkstuk dat is opgedeeld in acht hoofdstukken. Deze moderne klassieke compositie bevat geen rockgitaren of -drums en slechts een enkele ad lib van Floor Jansen en delen gesproken woord.

De nieuwe videoclip behorend bij ‘Ad Astra’, het epische slotstuk van dit spectaculaire werk, geeft meer inzicht in de samenwerking tussen Nightwish en World Land Trust. Bekijk de videoclip hieronder.

NIGHTWISH EUROPEAN TOUR 2020
met AMORPHIS, TURMION KÄTILÖT

16.11. N – Oslo – Spektrum
20.11. D – Leipzig – Arena
21.11. D – Dusseldorf – ISS Dome
23.11. NL – Amsterdam – Ziggo Dome (sold out)
24.11. NL – Amsterdam – Ziggo Dome (sold out)

25.11. F – Paris – AccorHotels Arena
26.11. B – Antwerp – Lotto Arena
28.11. D – Stuttgart – Hanns-Martin-Schleyer-Halle
29.11. LUX – Luxembourg – Rockhal
03.12. I – Milan – Lorenzini District
04.12. D – Munich – Olympiahalle
07.12. HU – Budapest – Arena
09.12. D – Bamberg – Brose Arena
10.12. D – Frankfurt – Festhalle
12.12. A – Vienna – Stadthalle
14.12. D – Berlin – Max-Schmeling-Halle
16.12. UK – Cardiff – Motorpoint Arena
18.12. UK – London – SSE Arena Wembley
via Contra Promotion

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén