White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Celesterre presenteert single; EP uit eind Juni

De Haagse formatie Celesterre komt op 26 juni met een nieuwe EP. Die EP gaat Earth Pt.I heten en verschijnt digitaal. Over ongeveer een jaar zal ook Earth Pt.II volgen. Waar deze releases nu nog in eigen beheer uitkomen, zullen de twee dan ook via een nader bekend te maken label gebundeld op vinyl uitkomen. Dat is sowieso ook iets om naar uit te kijken.

Omdat de releasedatum van Earth Pt.I nadert, heeft Celesterre de liefhebber vandaag gepresenteerd op de nieuwe single. Die single is genaamd ‘Oceans’. Check de lyricvideo hieronder.

Wie met een beter oog deze release aanschouwt, zal parallellen zien met de BBC documentaire Planet Earth. Ieder nummer op Earth Pt.I omschrijft een ecosysteem. Naast ‘Oceans’ zal de digitale schijf daarom bestaan uit ‘Islands’, ‘Grasslands’, ‘Cities’ en ‘Forests’. Elk van deze tracks komt met een eigen insteek die past bij het thema.

Celesterre viert op deze manier het tienjarig bestaan op een mooie manier. De band is in thuisstad Den Haag en omstreken al regelmatig op de b├╝hne verschenen. De redactie van White Room Reviews zag Celesterre op Festerfest in 2015 in Delft. Helaas staat die review sinds de digitale verhuizing van begin 2019 niet meer online hier op de site.

26 juni zal Earth Pt.I beschikbaar zijn via celesterre.bandcamp.com.

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
14 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén