White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

‘Crown’ nieuwe studioplaat For I Am King

Leestijd: 2 minuten

Het is een van de pareltjes van de Nederlandse metal en die band heeft keigoed nieuws voor de mensheid. For I Am King, want daar gaat het over, komt met een nieuwe studioplaat. Als klap op de vuurpijl staat er ook een nieuwe single online.

Die nieuwe studioplaat van For I Am King gaat op 19 januari van het aankomende jaar uitkomen en krijgt de naam Crown. Dit wordt de langverwachte opvolger van I, welke alweer in 2018 is uitgekomen. Die plaat werd goed ontvangen en daarom zijn de verwachtingen voor het nieuwe album ook hooggespannen.

For I Am King heeft van die nieuwe studioplaat ook direct weer een single online gezet. Dat nummer heet ‘Disciples’. Gezien ‘Liars‘ en de Kate Bush-cover ‘Running Up That Hill‘ is dit alweer de derde nieuwe track van de Nederlandse metalband dit jaar. Check het nummer hier.

Reactie For I Am King

Frontvrouw Alma Alizadeh: “Ons vorige album ‘I’ was een metafoor over macht. Qua thematiek is ‘Crown’ – dus ook de nieuwe track ‘Disciples’ – daar eigenlijk een logisch vervolg op. Ik vind het interessant om te zien dat machthebbers, zoals een klassieke koning bijvoorbeeld, lang kunnen rekenen op de steun en loyaliteit van hun onderdanen, van hun discipelen. Ook al is hij megalomaan geworden omdat hij een kroon draagt die hem absolute macht verschaft waardoor hij zich onaantastbaar waant.”

Hoe dat afloopt wijst de geschiedenis inmiddels wel veelvuldig uit: hij misdraagt zich, misbruikt zijn almacht voor afschuwelijke doeleinden – “Hail The King, For I Am King”. Zijn discipelen blijven hem desondanks nog steeds lange tijd trouw; aanbidden en liefhebben hem zelfs. Maar uiteindelijk loopt het dan alsnog slecht met hem af omdat zijn volk de bloedige onderdrukking op den duur niet meer pikt en het heft in eigen hand neemt, met een executie van de koning als eindresultaat.”

OVER FOR I AM KING

Sinds zijn oprichting in 2013 heeft For I Am King twee albums uitgebracht en wereldwijd talloze shows gegeven. Dat deze zij in onder meer Japan, China en Europa. Denk daarbij aan o.a. Jera On Air, Wacken Open Air, Zwarte Cross, Metal Days, Into the Grave, Eurosonic-Noorderslag, FortaRock, Full Force, Paaspop, Into the Grave, Dokk’em Open Air, Breda Barst, 3FM en Q Music live radio).

For I Am King 2022

FOR I AM KING ONLINE

Website
Facebook
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén