White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Durden – Sense of Self EP

Leestijd: 2 minuten

Natuurlijk, muziek maken kan via de gebaande paden, maar kan ook middels het ontdekken van nieuwe. Dat geldt voor Durden, want de heren hebben allen vele invloeden in hun rugzak. Uiteindelijk heeft dat ook gemond in een eigen stijl en dat is inmiddels ook officieel vastgelegd. Durden heeft namelijk geheel in eigen beheer gewerkt aan een ep, waarvan Sense Of Self het resultaat is.

Durden

Het was eigenlijk een drietal, maar live stond men toch echt met vijf koppen op het podium. Den Haag en omstreken hoorden de geruchten al een tijd en middels online video’s werd de wereld klaargemaakt voor Durden. Het was al voor de ep Sense Of Self duidelijk dat dit gezelschap niet per se over gebaande paden hoefde te wandelen.

Sense Of Self EP

Onder aanvoering van de energieke frontman Davey Goud weet Durden in vijf tracks te laten horen waarom hiphop, electronica en snoeiharde metal toch makkelijk het huwelijk aan kunnen gaan. De invloeden van de nu-metal zijn tastbaar, maar het gitaarwerk, met bijvoorbeeld de vurige solo in ‘Creepin’’, laat horen dat Durden veel meer is dan de reïncarnatie van nu-metal. De gitarist van dienst denkt helemaal niet zo zwart-wit als zijn pedalen.

‘44’ en ‘Pro Hater’ bewezen online al dat Durden rap op een energieke manier door de metal kan verweven. Zie het als Linkin Park meets Jay-Z met de brutaliteit van Slipknot en de breaks van Chelsea Grin. Dat ergens ook nog Static-X in de blend aanwezig lijkt te zijn, valt alleen maar te complimenteren.

De conclusie van een kleine twintig minuten aan muziek op Sense Of Self is dat Durden klaar is om de wijde wereld in te gaan om tegen nog veel meer heilige huisjes te schoppen. De bravoure waarmee uiteenlopende stijlen op een energieke manier aan de man wordt gebracht, smaakt naar meer.

Durden - Sense of Self EP

DURDEN ONLINE

Facebook
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén